Fehérneműben simul 19 éves lányához egy New York-i nő

Klikk a többi képérrt!
Klikk a többi képérrt!

A Lake And Stars fehérnemű-gyártó cég legújabb reklámkampányában egy édesanya simul 19 éves lányához, amely persze sokaknál kicsapta a biztosítékot. Bármilyen meglepő, a két tervezőnek nem az volt a célja, hogy sokkolja az embereket, csak szerették volna, ha a fotók miatt olyan dolgokról kezdenek el beszélgetni, amiről egyébként nem szívesen társalognának, jelen esetben arról, hogyan is viszonyulnak a fiatalabb nők az idősebb nőkhöz.

„A fotók láttán felmerül az a kérdés, hogy ugyan melyikük a szexisebb, mert mindig van, aki dögösebb, mindig van egy kis versengés. A gyengédség mellett ott a feszültség is. Rendben van az, ha az édesanya és lánya gyengéd egymással? Mi a helyzet akkor, ha mindketten szexis ruhában vannak?” – nyilatkozta a Huffington Postnak a márka egyik tervezője, Maayan Zilberman.

Hozzátette, szerinte semmi sokkoló nincs a kampányban, nem céljuk az, hogy az emberek kellemetlenül érezzék magukat, nem így akarnak vitát generálni. ”Egyszerűen csak szeretnénk pár olyan témára felhívni a figyelmet, amelyekről az emberek nem nagyon beszélnek” – mondta Zilberman, aki társával együtt szívesen figuráz ki olyan elképzeléseket, amelyeket az emberek túl komolyan vesznek, persze csak azért, hogy némi humorral fűszerezve tudjanak beszélni róla. Leginkább persze ők is olyan témákkal szeretnek foglalkozni, amelyek a női léthez köthetőek, vagyis nők a munkahelyen, családpolitika és hasonlók.

A fotókon egyébként nem hivatásos modellek szerepelnek, hanem Zilberman két szomszédja, akik között nagyon különleges kapcsolat van. „Nagyon szeretetteljesen, gyengéden viselkednek egymással. Ez a fotósorozat és a kollekció lényege. Olyan dolognak a részesei, amelyet mi nem feltétlenül tapasztaltunk meg a saját életünkben. Szerettem volna, ha az emberek látják, milyen kapcsolat van köztük. Szerintem ez nagyon ritka, nem sok ilyet látni” – nyilatkozta a tervezőnő. Nyilván a H&M márkát teljesen más vezérelte, amikor Jerry Hallt és lányát, Georgia May Jaggert felkérték arra, hogy szerepeljenek legújabb reklámkampányukban. Náluk nyilván nem a kémia, hanem a celebfaktor volt a meghatározó szempont, ja, és a Lake And Stars hirdetésén szereplő anya-lánya párossal ellentétben ők tényleg modellként keresik a kenyerüket.

Jerry Hall és Georgia May Jagger
Jerry Hall és Georgia May Jagger
Mustra