Túlsúlyos nőknek nyitott szalont az ex-kövér fodrász

Dicséretes, hogy a divatmagazinokban, a ruházati márkáknál és a kifutókon a molettebb nők is egyre több figyelmet kapnak, de vannak még az életnek olyan területei, ahol még van hova fejlődni. Egy kenti fodrász, bizonyos Bashar Brown szerint a túlsúlyos hölgyek számára borzasztó élmény a hajvágás, hajfestés, ugyanis a szalonokban nem igazán gondolnak a méretesebb vendégekre: kicsik a székek, a tükrök, nem beszélve arról, hogy a többi vendég megbámulja őket, rosszabb esetben kellemetlen megjegyzéseket tesz.

A 31 éves férfi ezért úgy döntött, hogy megnyitja az első, kifejezetten molett, túlsúlyos nőknek szóló fodrászszalont az Egyesült Királyságban - írja a Daily Mail.

Összesen ötezer fontot (kb. 1,68 millió forintot) költött arra, hogy minden kellék, berendezési tárgy megfeleljen a különleges igényeknek – többek közt megvette a legnagyobb fodrászszéket, amit talált, ennek szélessége 56 centiméter. A terv egyébként bevált, pár hónap alatt ötven ügyfelet újított be. „Egyre több nagyobb méretekkel rendelkező nő panaszkodott nekem arról, hogy utálnak fodrászhoz járni, mert a szalon tele van csodás külsejű, vékony nőkkel. Olyan, mintha egy edzőterembe mennének le, úgy érzik, hogy mindenki őket bámulja. Szerintem ez nincs rendben, ezért úgy döntöttem, hogy nyitok egy szalont, ahol ők is jól érezhetik magukat” – tette hozzá.

A fodrász pontosan tudja, hogy min mennek keresztül kliensei, hiszen valaha 108 kilogrammot nyomott. „Sokat fogytam, most már csak 89 kiló vagyok, de még emlékszem arra, hogy milyen borzasztó volt emberek közé menni. A feleségem súlya 140 kiló, és ő sem szeret kilépni az utcára. Szeretem a nagydarab nőket. Szerintem a feleségem csodálatosan néz ki, de ennek ellenére zavarja a helyzet. Mielőtt megismert volna, ő is utált fodrászhoz járni” – nyilatkozta Bashar, aki reméli, hogy egyszer majd molett és túlsúlyos celebek is igénybe veszik szolgáltatásait. Például szívesen lenne Dawn French, brit színésznő vagy Claire Richards, a 2000-es évek elején megszűnt Steps nevű zenekar énekesnőjének fodrásza.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek