Queen Latifah eltörölné a plus-size kifejezést

Queen Latifah rapperként, énekesnőként és színésznőként is kipróbálta magát, és úgy döntött, hogy bizony ennyi neki nem elég, szeretne ő is belépni azon hírességek sorába, akik tettek egy kitérőt a divatvilág felé is. Ha minden igaz, augusztustól kapható majd a ruházatból, táskákból és hajpótlásokból álló kollekciója a HSN közreműködésével. Lesznek termékek, amelyeket már 100 dollár (kb. 19 ezer forint) alatt meg lehet vásárolni, de lesz, ami 300 dollárba ( kb. 57 ezer forintba) kerül majd.

tk3s evhr 00494102

Latifah egyébként egy olyan márkát szeretett volna létrehozni, amelynek darabjait bárhova felveheti, és nyugodtan kombinálhatja azokat - írja  WWD. A híresség ügyelt arra, hogy minden formájú, alkatú, súlyú nő megtalálja a számítását nála.

„Mindannyian szeretnénk gyönyörű, menő ruhákat viselni a méretünktől függetlenül” – nyilatkozta Queen Latifah, aki szerint mindenképpen el kellene felejteni azt a szót, hogy plus-size, és az ő kollekciója esetében sem használják majd ezt a kifejezést. A Wikipedia vonatkozó szócikke szerint Nagy-Britanniában a 14-es (magyar számozás szerint a 42-es) konfekciómérettől már ide sorolják a ruhákat, míg Ausztráliában a 16-ostól, ami egyébként itthon szintén megegyezik a 42-es konfekciómérettel.

QUEEN-LATIFAH-HSN2

Queen Latifah úgy érzi, a túlsúlyos nők nem kapták meg a nekik járó figyelmet a divatszakma képviselői részéről, pedig bizony ők is jelentős vásárlórétegnek számítanak. Hozzátette, nem akart egy olyan ruházati márkával előrukkolni, amely nem veszi figyelembe ezen nők igényeit, és a piac egy ideig nem igazán volt nyitott erre.

QUEEN-LATIFAH-HSN
Oszd meg másokkal is!
Mustra