Lefotózták Banksyt vagy nem

A személyazonosságát ezidáig kiválóan titkoló graffiti művészt lencsevégre kapták Santa Monicában. A titokzatos művész  filmjét, melynek magyar címe a Kijárat az ajándékboltból (Exit Through The Gift Shop) is lehetne, idén Oscar-díjra is nevezték a legjobb dokumentumfilmek között. De míg azoknak, akik abban reménykedtek, hogy végre láthatják a díjátadón Banksyt életben, csalódniuk kellett, addig a Kaliforniában autózók ma megfigyelhettek egy férfit, aki nagy valószínűséggel a világtól elvonuló Banksy lehetett.

Persze biztosan nem lehet tudni, ki a férfi a képen, így Banksy identitását továbbra is homály fedi. Bár azért nagy valószínűséggel  fotókon ő látható, legalábbis a MailOnline szerint. Megdönthetetlen bizonyítékul viszont az szolgál, hogy Banksy a saját honlapjára is feltette azt elfánt-tartályos képet. A lesifotósok képeit itt tekinthetők meg.

A művész munkái

Banksy első munkája egy benzinkútnál felállított óriásplakáton volt látható, ahogy Mickey Mouse épp koktélt szürcsölget, és kedvesen átölel egy hiányosan öltözött modellt. Aztán jött a gyermek, aki egy olyan géppisztolyt szorongat, aminek a töltényei zsírkrétából vannak. A kisfiú egy élénk színű virágokkal teli réten áll. Ez a kép egy ruhabolt falán jelent meg. Ez után láthatták a járókelők a pisilő kutyát egy Beverly Hillsben található falon, majd a lövésre készülő Charlie Brownt a Sunset Boulevard egy kiégett házának falán.

Híres rajongók

A graffitis, aki körülbelül 36-37 éves lehet, már egy vagyont keresett a művészetével. Olyan hírességek rajonganak érte, mint Christina Aguilera és a még mindig féktelenül bulizó Kate Moss, akinek egy 80 ezer fontos (25 millió forint) Banksy képét tavaly májusban lopták el a betőrök. Tavaly a brit miniszterelnök felesége Samantha Cameron, Obamáéknak ajándékozott egy 2500 fontos (800 ezer forint) graffitit Ben Eine-től, aki Banksy közeli barátja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek