Trendelőrejelzés a H&M vezetőtervezőjétől férfiaknak: készüljenek szafarira

safari

A divathetek bemutatói alapján már a múlt nyáron összefoglaltuk, hogy mi jellemző a 2011-es tavasz és nyár férfidivatjára. Többek közt kiderült, hogy nem ciki zoknit szandállal viselni, ahogyan csokornyakkendőt sem csak az igazán elvetemültek vehetnek majd fel.

Nos, aki a kevésbé elrugaszkodott ötleteket kedveli, annak talán inkább az alábbi videón nyilatkozó két divatszakember tanácsait kellene megfogadni. Ők egy svéd csapat kisfilmjében mondják el, mitől lesz divatos egy férfi az elkövetkezendő hónapokban.

Ann-Sofie Johansson, a H&M vezetőtervezője szerint nagyon érdekes és izgalmas lesz a soron következő szezon, amit a könnyedség, a kényelem, lezserség, a sportosság jellemez majd. Ennek megfelelően az anyagok közül előtérbe kerül majd például a len, a pamut. Ami a mintákat illeti, a kockás és a csíkos darabok számítanak majd igazán divatosnak, a színek tekintetében továbbra is menő a tengerészkék, illetve a kék szinte minden árnyalata, valamint a fehér, a bézs és a szürke is nagy szerephez jut majd. A hölgy a merészebb férfiaknak a munkaruha-stílust is ajánlja, amelyre a videó egy példát is mutat.

Imran Amed, a Business of Fashion alapítója és szerkesztője szerint a korábbi szezonokban nagyon sok volt a fekete, a sötétebb szín, amelyek helyét most a vidámabb, frissebb árnyalatok veszik át. Ann-Sofie Johansson szerint míg korábban a katonai ruházat volt nagy hatással az éppen divatos holmikra, most érdemes úgy öltözni, mintha szafarira készülnénk, ennek megfelelően a bőröv, a bakancs megfelelő kiegészítőnek számít. Az ő személyes kedvencei közé tartozik egyébként a fehér farmernadrág, ami szintén az elkövetkezendő szezon egyik jellegzetes darabja. Persze az öltökönyeket sem kell elsüllyeszteni a szekrény mélyére, a könnyedebb anyagokból készült darabokat nyugodtan lehet hordani idén tavasszal és nyáron.

Oszd meg másokkal is!
Mustra