Senkinek sem kellett a negyvenéves plüssoroszlán

Colin Morris 1970-ben vette meg azt a plüssoroszlánt egy londoni játékvásáron, amit utána negyven éven keresztül képtelen volt eladni a Burnham on Seaben található játékboltjában.

Az egy méter magas plüssoroszlán negyven éven keresztül díszelgett Morrisék családi játékboltjában, mire egy helyi jótékonysági szervezet - állítólag a Lions Club egyik tagja - megvette volna 350 fontért, kb. 110 ezer forintért. Morris viszont nem tudta rászánni magát az eladásra, azt mondta, mostanra túlságosan a szívéhez nőtt a plüssoroszlán.

"Mostanra a boltunk egyik fő díszítő eleme lett, mindenki tesz rá valami megjegyzést, de senki sem veszi meg. Végül néhány héttel ezelőtt bejött valaki, és azt mondta, megveszi a jótékonysági szervezetük számára. Szerettek volna egy kis árengedményt, és amikor erről beszéltem az egyik eladónkkal, akkor könnyekben tört ki, mert hozzánk hasonlóan annyira megszerette az oroszlánt az évek alatt. Úgyhogy azt mondtam végül, hogy nem eladó. Le is szedtem az eladó játékok közül, most már nem engedem el" - mondta 65 éves Morris a Small World News Service-nek.

Az oroszlán 350 fontos ára megfelel az 1970-es árfolyamnak, ha az inflációnak megfelelően növelte volna a termék árát, akkor több mint ezer fontért kellett volna árulnia. Ön megvette volna az oroszlánt?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek