Egy óra alatt lesz egy lányból Jared Leto

Több mint hétszázötvenezren nézték már meg azt a videót YouTube-on, amiben egy lány borostás Jared Letóvá sminkeli magát, ráadásul egy meglehetősen élethű Jared Letóvá.

A videóhoz tartozó leírásban a készítő leírja, hogy nem megszállott rajongója a színésznek, csupán a cosplayért van oda. "Remélem megértitek a különbséget a cosplay és a megszállott rajongó között. Ne vegyétek komolyan a dolgot! Ez csak szórakozás" - írja a készítő.

A cosplay, vagyis a costume play azt jelenti, amikor valaki jellegzetes ruhákat, kiegészítőket, sminket ad magára, hogy egy ismert embert, gondolatot képviseljen. Ez, a talán performansznak nevezhető játék is, mint sok dolog mostanában Japánból érkezik, ezért értelemszerűen a japán popkultúra különböző részletei jelennek meg benne leginkább. Különös tekintettel a rajzfilmekre, képregényekre. A cosplay körüllengi a japán rock, a JRock szubkultúrát is, ahol a külsőségek legalább olyan fontosak, mint a zene.

"Miért Jared? A cosplayes arcok leginkább JRock-kinézetet csinálnak maguknak, de én nem igazán szeretem a JRockot. Élő emberre akartam hasonlítani, ennyi az egész. Az arcom meg alkalmas arra, hogy Jaredre sminkeljem magam. Nagyjából egy, másfél óra alatt vagyok meg vele. Ezért is van felgyorsítva a videó. Egy olyan videó, amiben leírom a lépéseket is, túl hosszú lett volna, meg ez a smink úgysem működik minden arcformával" - írja a készítő YouTube-on.

A Selfoblivion néven futó feltöltő egyébként nem profi, csak egy ügyes kezű rajongó, ahogy az a DeviantArton vezetett oldaláról is kiderül. "Nem, nem vagyok profi. Nem, nem vagyok leszbikus. Nem, nem akarok Jared lenni. Nem, nem akarom megkapni sem Jaredet. Nem, nem akarok híressé válni valaki más híressége által" - olvasható az oldalon, ahonnan kiderül, a videó feltöltése után elég sokan támadhatták a hozzászólásokban.

A feltöltő többi, japános hangulatú sminkjét itt találhatják meg. És akkor a végére egy kis japán rock:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek