A H&M az év legnagyobb divateseményére készül

A H&M idén ősszel a trendi utcai viselet – ballon, farmer, körömcipő – mellett az esti partik ruháira is nagy hangsúlyt fektet. Egy 20 darabból álló, a cég általános kinálatától elkülönülő, úgynevezett kapszulakollekciót dob piacra, amelynek, legalábbis terveik szerint, minden darabja igazi „must have”, azaz kb. kihagyhatatlan lesz.

Egy kapszulakollekcióba általában olyan, kevés számú darabot válogatnak össze, amelyek egymással jól kombinálhatóak, így mindig ki lehet belőlük hozni egy megfelelő öltözéket. Azaz egy kapszulakollekció elvileg önmagában elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy bármilyen alkalomra felöltözzünk belőle. Hogy a H&M ezen ruháira ez igaz-e, azt majd döntsék el önök, mindenesetre találunk köztük kifejezetten finom és elegáns koktélruhákat és rockos (mű)bőrdzsekiket is.

A szezonban divatos arany, fekete és zöldes árnyalatok jellemzik a szeptemberben boltokba kerülő kollekciót. Pontos dátumot és árakat egyelőre nem tudni, de az már szinte biztos, hogy a téli kapszulakollekciót egy tavaszi/nyári követi majd.

Közben a H&M azt is bejelentette, hogy a következő tervezői együttműködésben Karl Lagerfeld, Stella McCartney, a Comme des Garçons és Sonia Rykiel után idén a Lanvin lesz a partnere. A Lanvin művészeti vezetője, Alber Elbaz által, valamint a férfi kollekció tervezője, Lucas Ossendrijver által kreált kollekció november 23-ától lesz kapható a világ kb. 200 H&M üzletében. A női és férfi termékeket egyaránt tartalmazó kollekciót november 3-án, három héttel a termékek üzletekbe érkezése előtt prezentálják majd egy divatbemutatón, amit a kapcsolódó sajtóközlemény szerényen "az év legnagyobb divateseményeként" aposztrofál.

Akik szeretik a promószövegeket, azoknak hadd kedveskedjünk még egy kopipésztelt bekezdéssel a sajtóközleményből, amely a zsenialitás határát súrolva mindent és semmit mond egyszerre:

"Nagy örömmel tölt el minket a H&M számára tervezett Lanvin-kollekció, ez egy nagyszerű pillanat! – ujjong Margareta van den Bosch, a H&M kreatív tanácsadója. – A Lanvin a francia luxus olyan hagyományát hozza el a H&M számára, amely egyszerre modern és játékos. Ez egy tipikus, erős Lanvin-kollekció a cégre jellemző szabásvonalakkal és fazonokkal, valamint erős fókusszal a női és a férfi öltözékek formáin és a részletein egyaránt. A novemberi bemutató telis-teli lesz csodálatos meglepetésekkel!"

Oszd meg másokkal is!
Mustra