A Chanel nem tart igényt Crystal Renn domborulataira

A Chanel egyik reklámkampányában főszerepet kapott a világ egyik legismertebb plus-size modellje, Crystal Renn, ami azért számít nagy szónak, mert a divatház vezető tervezője, Karl Lagerfeld nem igazán rajong a teltebb modellekért.

Tavaly például kifejtette, hogy Heidi Klum túlságosan kövér a modellkedéshez, majd arról értekezett, hogy valójában senki nem kíváncsi a teltkarcsú nőkre, és a televízió előtt chipset zabáló asszonyok hajlamosak rondának nevezni a sovány modelleket. Elvetemült ötletnek véli a német Brigitte magazin azon kezdeményezését is, ami szerint modellek helyett inkább hétköznapi nők kellenek az újságba. A Daily Mail szerint így talán érthető, hogy miért látszik olyan kevés Renn domborulataiból a mellékelt képen.

Crystal Renn mindenesetre örül, hogy szerepel a divatház  reklámkampányában, amivel a Sohóban lévő üzletük újbóli megnyitását kívánják ünnepelni, hiszen mindig is arról álmodott, hogy a Chanelnek dolgozik majd. Ez a vágya egyébként többszörösen is teljesült, hiszen pár hónapja részt vett azon a bemutatón, amit Saint-Tropez városában rendeztek meg, most pedig egy hirdetésükben is feltűnik. Renn reméli, hogy ezzel a kampánnyal sikerül majd megváltoztatni a divatszakma képviselőinek hozzáállását. Véleménye szerint a divat világa változik, és úgy tűnik, hogy egyre nyitottabbak egy új ideál felé. „A személyiség a lényeg, a pillanat. Nem a méret számít, hanem a tehetség, az erőfeszítés” –  nyilatkozta a modell. Tegyük hozzá, hogy talán maga Lagerfeld álláspontja kezd átalakulni, ugyanis nem ez az első eset, hogy egy teltebb modellel dolgozik, hiszen a V Magazine januári számához lencsevégre kapta Miss Dirty Martinit, aki szintén nem egy filigrán teremtés.

chanel450

Bár Crystal Renn domborulatai lehagyása miatt még nem panaszkodott a Chanel divatházra, az egykoron anorexiás modell rettenetesen kiakadt, amikor a Fashion for Passion nevű jótékonysági esemény alkalmából készült fotón egy jóval soványabb önmagát látta viszont. Szerinte ezt komoly retusálással érték el, míg Nicholas Routzen fotós tagadta a vádakat. A modellnek egyébként semmi baja nincs azzal, ha egy kicsit retusálják a képeket, az viszont feldühíti, ha teljesen megváltoztatják az alakját, hiszen ő pont azt szeretné elérni, ha senki, főleg a fiatal lányok nem éreznék magukat csúnyának a méreteik miatt.

Persze nem ő az egyetlen méretesebb modell, aki szeretné, ha súlytól függetlenül a lehető legtöbben jól éreznék magukat a bőrükben. Ott van például az amerikai Topmodell leszek tizedik szezonjának győztese, Whitney Thompson, aki az egyik étkezési zavarokkal foglalkozó szervezet, a National Eating Disorders Association szóvivője. A 22 éves lány, valamint egy másik plus-size modell, Chenese Lewis elvállalta, hogy meztelenre vetkőzik a kamerák előtt, így népszerűsítve a Love Your Body Day nevű kezdeményezést. (Klikk ide a képekért!)


Whitney Thompson wins 'America's Next Top Model'

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek