Szőrmerajongó, húsevő, tejivó szexbomba Harlemből

Ha az alábbi, Acapella című videó előtt nem lett volna ott Kelis korábbi 10 évnyi karrierje, akkor is önmagában ezért a pár perces zenés divatorgiáért kiérdemelte volna a hét elképesztően öltözködő celebje címet. Van benne minden: neonszínekkel és az arcra ragasztott műszempillákkal operáló smink, maszkok, piercingek és egyéb fejdíszek és arcékszerek, arany testfestés, összekötözöttmell-fétis és az énekesnő kisfia, akiről egyébként a dal szól.

De a New Yorkban, azon belül Harlemben született Kelis már 1999-es berobbanásakor ugyanilyen színes volt, mint most. Igaz, akkor nagy göndör frizurája volt, és azt festette be szivárványszínűre Caught Out There című bemutatkozó klipjéhez.

Kelis legnagyobb sikereit a tejivás-metaforával huncutkodó Tasty című albumával aratta 2003-ban, a Milkshake és a Trick Me című számok azóta is örökzöldnek számítanak. Nem sokkal később már az '50-es évek pin up girljeinek stílusában nyomult, aminek mostanra persze már rég nyoma sincs, hiszen a kaméleonként változó énekesnő minden évben máshogy szexi. Az alábbi galéria a legtöbb ilyen korszakra tartalmaz példát a legutóbbi egzotikus-törzsi stílusig.

Kelis egyébként idén év elején azzal került be a hírekbe, hogy myspace-es blogján igen keményen beszólt a PETA-nak. A felháborodást az váltotta ki, hogy az énekesnő kapott egy személyre szóló levelet az állatvédő szervezettől, amiben felszólították, hogy ne egyen húst és ne viseljen szőrmét. Erre Kelis kifejtette, hogy védett állatok szőrét nem viseli, csak nercet és csincsillát. Ezek az állatok szerinte "igazából úgyis csak rágcsálók", és az énekesnő azt is hozzáteszi, hogy ezért "ha nem lehetne belőlük kabátot csinálni, akkor is azt kérném, hogy öljék meg őket".

A nyílt levélben továbbá azt mondja, hogy Ingrid Newkirknek, a PETA alapítójának és elnökének papírja van arról, hogy őrült, és azt ajánlja neki, hogy előbb az elnyomott emberek jogaiért harcoljon. Azaz az arab országok nőiért vagy a harmadik világ kizsákmányolt munkásaiért, ne az állatokért. A PETA ráadásul azt írta Kelisnek, hogy "lépjen már túl" az USA-ban az afro-amerikai kisebbségért való küzdelmen és foglalkozzon inkább a lemészárolt tehenekkel, amire az énekesnő azt ajánlotta, egyszer szórakozásból próbálja meg Harlemben a sarkon valakinek ezt a tanácsot adni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra