Félmeztelen modellek miatt letiltották az indiai FashionTV-t

Az indiai hatóságok kilencnapos tilalmat vezettek be a FashionTV-re, amiért a divattelevízió egy tavalyi műsorban félmeztelen modelleket mutatott, megsértve ezzel az indiai törvényeket. A tiltás pénteken este hétkor lép életbe. Közben a nyugati turisták között népszerű indiai Goa állam a meztelen napfürdőzés, és a túl sokat mutató lenge nyári öltözékek ellen indított hadjáratot.

india450

Az indiai információs minisztérium egy 2009 szeptemberében sugárzott divatbemutató miatt tiltotta be kilenc napra a FashionTV-t. A minisztériumi ítéletet szerint a félmeztelen nőket mutató műsor "sértette a jó ízlést, és illetlen volt", az ott látott képek "obszcének", és "lealacsonyítják a nőket".

A konzervatív India 2007 márciusában egyszer már két hónapos tiltással sújtotta a divattelevíziót egy korábbi műsor miatt, amelyben szintén félmeztelen modelleket lehetet látni. A tiltást azonban felfüggesztették, miután a FashionTV sajnálkozását fejezte ki a hiba miatt, és megígérte, mégegyszer nem követik el a ballépést - írja a Független Hírügynökség.

india250

Közben a népszerű indiai turista célpontnak számító Goa állam turisztikai hivatala a meztelenül napfürdőző, és lenge öltözékekben sétálgató turisták ellen vette fel a küzdelmet. A hivatal útmutatókat kezdett el osztogatni az odalátogató külföldiek között, amelyben többek között arra kérik az ott pihenőket, hogy "vegyék figyelembe a helyiek vallási és kulturális értékeit".

Vagyis, például ne üljenek félmeztelenül biciklire, és kérdezzék meg a helyieket, ha nem biztosak abban, hogy napozhatnak-e félmeztelenül a tengerparton. Az útmutató közli azt is, hogy a közterületeken történő meztelenkedés tiltott. Az angol és orosz nyelvű útmutatót azután kezdték el osztogatni, hogy egy helyi képviselő "a helyiek lelkének megrontásával" vádolt orosz turistákat, akik szinte ruhátlanul mászkálnak az utcákon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra