A szexmúzeum kotonruhával ünnepel

Habos rokokó báliruhához, modern miniszoknyához sok ezer óvszert használtak el a manhattani szexmúzeum a Koton című kiállításán.

Adriana Bertini, brazil divattervező pontosan ezerkétszáz kotont illesztett kézzel egymáshoz, hogy megalkossa a kiállítás főműveként szolgáló báli kotonruhát.

A művész olyan gumikat használt ruháihoz, amelyek nem mentek át a minőségi teszten, tehát meg volt rá az esély, hogy jó esetben kisbabát, rossz esetben csúnya betegségeket hagyjanak maguk után a rendeltetésszerű használat esetén.

Nem ez az első eset, hogy Bertini kotonruhát készít, egy évtizede gyűjtögeti a minőséghibás óvszereket, amelyekből aztán világszerte mutogatott, csinos divatkreációkat készít.

A kiállításon egyébként az óvszerek nemcsak divatdarabként, hanem történeti kontextusban is megjelennek: láthatóak azok a hal úszóhólyagok, amelyeket először használtak a nem kívánt terhességek ellen, és azok a dizájner darabok is, amit szuperdrágán vehet meg, akinek nagyon nem mindegy, mit húz a farkára. A kiállítás külön részét foglalkoznak a szexuális úton terjedő betegségekkel, és az óvszer használatának fontosságával.

Oszd meg másokkal is!
Mustra