Az örök fekete bizony öregít

Bár a fekete szinte minden alkalomhoz illik, és még soványabbnak is nézünk ki benne, szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez az univerzális (és éppen nagyon menő) szín bizony nem mindenkinek áll jól, és van, akit kifejezetten öregít. Jules Standish színszakértő szerint a fekete bizony kiemeli a ráncokat, beesettebbnek tűnhet az arc, és ez idővel egyre jobban érvényesül. Leginkább egyébként a sötét színű sálak, sapkák, kalapok, garbók, magasabb nyakú kabátok rontanak a helyzeten.

Jules Standish úgy véli, hogy nincsenek sokan azok, akik bőrük árnyalatának köszönhetően bátran hordhatják ezt a színt. A britek esetében például minden ötödik nő engedheti meg ezt magának. A színszakértő szerint Nigella Lawson például ehhez a húsz százalékhoz tartozik, míg Peaches Geldofnak el kellene felejtenie a fekete holmikat annak ellenére, hogy ő még csak 19 éves.

Nigella Lawson vs. Peaches Geldof
Nigella Lawson vs. Peaches Geldof

Egyébként elég egyszerű megállapítani, hogy valakinek érdemes-e fekete felsőt hordani vagy sem. Csupán annyit kell tenni, hogy a tükör előtt egy fekete anyagot teszünk az arcunkhoz, és ha a fent említett jeleket nem tapasztaljuk, akkor szabad a pálya, ellenkező esetben érdemes betartani a következő szabályokat: a fekete nadrág vagy szoknya természetesen nem tilos, hiszen jóval soványabbnak nézünk ki bennük; a felsőrésznek mindenesetre nem szabad szintén feketének lennie, érdemes egy élénk színű darabot választani.

Ön szerint kinek áll jobban a fekete?

Ha mégis egy fekete felső mellett döntünk, akkor egy színes sállal, stólával vagy hasonló kiegészítővel máris jobb az összhatás. Esetleg egy olyan pólót válasszunk, aminek mélyebb a kivágása. Ja, és ne feledkezzünk meg a gyöngysorról, az arany- vagy ezüst nyakláncról. Az előbbi egyébként a melegebb árnyalatú bőrhöz, míg az utóbbi a hidegebb árnyalatúhoz illk jobban. Ha pedig egy kis fekete ruhát akarunk felvenni, akkor olyan darabot válasszunk, aminek a nyakrészénél van egy kis szín.

Oszd meg másokkal is!
Mustra