Óriás has, gigantikus zsírpárnák a címlaplányon

Meg sem jelent, mégis hatalmas hírverést kapott a V Magazine januári száma, a Size Issue. Ahogyan a cím is mutatja, a lapban különféle méretű, súlyú modelleket találhatnak majd az olvasók, ami azt jelenti, hogy nemcsak a sokat vitatott anorexiás modellcsodákra, hanem az Igazi Nőre is rálelhetnek - írja a Daily Mail, ami kétkedéssel teli rajongással fogadta a magazin promóciós anyagát.

A V Magazine többféleképpen dolgozza fel a soványság-kövérség témáját: a One Size Fits All, Terry Richardson által készített fotósorozatban ugyanazt a ruhát húzták rá a túlsúlyos modellre, Crystal Rennre és a 17 éves, vékony kifutószépségre, Jacquelyn Jablonskira, hogy így mutassák meg, mindegy, hány kilósak vagyunk, a ruha így is, úgy is jól állhat. Mivel a kötözködésben jók vagyunk, megjegyezzük, kizárt, hogy ne találjunk olyan ruhát, ami valakin nem mutat jól.

Fotó: Models.com / V Magazine
Fotó: Models.com / V Magazine

A kontraszt mindenesetre erős, és ezt később csak fokozódik. Az említett képsorozatot követő fotókhoz Solve Sundsbo norvég divatfotóst kérték fel, aki örömmel vállalta, hogy olyan lányokról készítsen képeket, akik rendelkeznek némi fölösleggel - írja a Daily Mail.  Az öt gömbölyded modellre - Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn és Kasia P - Gucci fürdőruhákat és Dolce & Gabba fehérneműket adtak, kiemelve így zsírpárnáikat. Egyikük azt is vállalta, hogy meztelenül pózoljon a fotósnak, közszemlére téve teltebb idomait. A harmadik, Sebastian Faena által készített sorozatban, a Barrio Goticóban a kóros soványságnak jutott a főszerep, amihez Iris Strubegger állt modellt.

Fotó: Models.com / V Magazine
Fotó: Models.com / V Magazine

A fentiek alapján úgy tűnik, mégsem teljesen fölösleges a soványság ellen folytatott küzdelem, volt értelme a Love Beth Dittót ábrázoló címlapjának, és nem volt hiábavaló Mark Fast törekvése sem. A divattervező kollégái ugyanis felmondtak, amikor Fast a londoni divathetet megelőzően közölte, ő márpedig igenis kifutóra küldi a 42-es modelleket, hogy megmutassa, ruháit nemcsak anorexiás csontkollekciók hordhatják.

Oszd meg másokkal is!
Mustra