2010 színe a türkizkék lesz

turkiz250

A Pantone, színskálákat gyártó, színszakértő vállalat előrejelzése szerint 2010-ben trópusi türkizkékben játszik majd a világ. A Huffington Postnak a divatvilág szakemberei is megerősítették a türkiz eljövetelét. "A türkiz mindenkit ugyanabba a lelkiállapotba helyez: a vakáció érzését hozza" - mondta Jane Schoenborn divattervező.

Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója szerint nem is gondolkodtak más színben, az élénk türkiz ugyanis tökéletesen alkalmas arra, hogy a válságos 2009-et elfeledtesse és friss változást hozzon az új évben.

Tommy Hilfiger tervező is hisz a türkizben, számára ez a szín nem más, mint az utazás. A Karib-térséget, St. Tropez-t, Franciaországot és dél-Kaliforniát juttatja az eszébe, ezért is választotta legújabb kollekciója inspirációjaként.

turkiz450

2009 Pantone színe a mimózasárga volt, ami szerintük egy optimista szín, és azt jelképezi, hogy a rossz körülmények közül is van kiút.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.