DNS-parfüm halott celebek hajából

Kylie Minogue-tólDavid Beckhamig rengeteg celeb készít, vagy legalábbis ad ki saját neve alatt parfümöt, így aztán a rajongók abban a tudatban élhetik mindennapjaikat, hogy imádatuk tárgyának illatát árasztják. Hála egy MyDNAFragrance nevű amerikai cégnek, most már azoknak a halott hírességeknek is lehet - sőt, van - saját parfümje, akik életükben elmulasztották ilyennel megajándékozni a nagyközönséget.

A cég az úgynevezett mitokondriális DNS-t használja fel, és ezen genetikai kód alapján keveri ki az adott személy parfümjét. Maga a DNS természetesen nincs benne az így készült illatszerben, amivel kapcsolatban senki nem is állítja, hogy olyan szagot árasztana, mint amilyen szaga annak az embernek volt, akitől a DNS származik.

Tehát a "Marilyn" fantázianevű, Marilyn Monroe hajából vett sejtek alapján készült parfümnek ugyanannyi köze van Marilyn Monroe-hoz, mint mondjuk a Halle illatnak az igazi Halle Berryhez. Diva Verdun, a cég egyik képviselője azonban el is mondta a New York Daily Newsnak, hogy tiszta szerencse, hogy a DNS-parfümöktől a vásárlóknak nem lesz olyan illata, mint amilyen a névadó celebnek volt. "Egy kicsit utánanéztem Elvisnek", nyilatkozta a hölgy, "és igazából igen kellemetlen testszaga volt".

A parfümkészítéshez felhasznált hajtincsek mindenesetre bizonyos John Reznikoff egyetemi gyűjteményéből származnak, ez az úriember ugyanis hírességek haját gyűjti. Az ő segítségével készült el a MyDNAFragrance "Antiquity" termékcsaládja, amely tartalmaz egy "Blue Suede" nevű illatot (az inspiráció Elvis Presley DNS-e volt, az alapanyag ebben az esetben jó drága lehetett), de van náluk "Monarch" (Katharine Hepburn), "iQ" (Albert Einstein) és "M" (Michael Jackson) is.

Az eljárással egyébként bárki DNS-ének parfüm-megfelelőjét le lehet gyártani, amennyiben erre igény támadna.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek