Választhatunk: fekete rúzs vagy fekete szemek

Szokásos segélycsomagot kaptam Olaszországból: parmezán, gorgonzola, nduia, pesto, ráadásnak a novemberi olasz Vogue, Beauty melléklettel nejlonozva. Innen bámult rám egy ragyogó lakkfekete száj. Te jó ég, ez a trend kibír még egy szezont?

feketeruzs 001

A téli sminkdivatban a szimpatikus natúr szájakat, természetes hatású sminkeket leváltva, a szokásos reakció-ellenreakció jegyében tarol a fekete. Mellette a nyolcvanas évek lilás árnyalatai is köztünk maradnak.

A füstös, fekete, hangsúlyos szemfestés a legkézenfekvőbb esti smink, nem lehet vele tévedni, előtérbe kerülése nem nagy esemény. Mindenkinek jól áll, örüljünk neki, hogy most még divatos is. A fekete rúzs sokkal problémásabb.

2008/09-ben Yves Saint Laurent, Tao és Giles indította el a fekete ajkakat, mindhárom bemutatón ugyanaz a sminkes, Miranda Joyce dolgozott. De először a 2007/08-as szezonban, egy Junya Watanabe bemutatón bukkantak fel, de az emók, darkok már régóta így nyomulnak. Az YSL sminkek annyira szájhangsúlyosak voltak, hogy a modellek szemét frufru takarta. Érdekes, hogy a fekete rúzs ezzel a hideg, szögletes körítéssel milyen szigorúan elegáns, a metrón utazó emón mennyire röhejes.

feketeruzs ysl

A fekete rúzs sajnos a valóságban hordhatatlan, hiába átkozottul hatásos a hozzá passzoló fekete körömlakkal, különösen angyali babaarcokon. A Vogue kizárólag fiatal, makulátlan bőrű, vastag ajkú, sápadt lányoknak ajánlja, milyen igazuk van. Mivel ilyen nőkből van a legtöbb, eladási rekordok fognak megdőlni. Sajnos utcán, sőt, buliban, hacsak nem jelmezbálba megyünk, hiába rendelkezünk az előbbi tulajdonságokkal, igen nagy bohócveszély fenyeget. A férfiak rosszul tolerálják az ilyesmit, a sötétbarna rúzs idején bedőlt földim is már csak szarbaharapott marad erre az életre.

Hiába szivárgott le egy év alatt ez a trend is a valóságba, biztonságosabb lesz elkerülni, de ha dominának, vagy dízőznek öltöznek farsangkor, kiváló választás lehet.

A MAC Black Knight fenti promóciós képén is egy angyalarcú szépség harapott bitumenbe, de a Fekete Lovag nekem ettől még örökre valami más marad:

"De ha addig élek is, a hídon átmegyek! Márpedig csak addig élsz!" ezen mindig újra tudok nevetni. Megunhatatlan.

Feltennének fekete rúzst?

Oszd meg másokkal is!
Mustra