Ne kövesse ész nélkül a divatot, ha télikabátot vesz

shop250

Bár a nadrágvásárlás is óriási kihívást jelenthet, a téli szezonban (illetve az előtt) nyilván a megfelelő kabát beszerzése az, ami komoly fejtöréssel, vívódással és rosszabb esetben hisztivel jár, hiszen rengeteg követelménynek kell megfelelnie egy ilyen ruhadarabnak. A trendkövetés helyett ebben az esetben első és legfontosabb szempont, hogy melegen tartson. Emellett igen strapabírónak kell lennie, hiszen meglehetősen sokat viseljük majd. Ezen igénybevétel miatt a Suite101 témába vágó posztjának szerzője a kasmírból, alpakkagyapjúból és minőségi műszálas szövetből készült kabátokat ajánlja. Persze az együtt töltött tetemes mennyiségű idő miatt az is fontos, hogy semmi ellenérzésünk ne legyen a kabáttal szemben, hanem kedveljük, imádjuk, rajongjunk érte...nagyon.

Bár a szerelem első látásra csodálatos dolog, nem szabad, hogy a rózsaszín köd miatt bárki is figyelmen kívül hagyja a további szempontokat. A Times újságírója szerint a kabát hossza is fontos. Amennyiben szívesen visel valaki szoknyát, akkor olyan kabátot kell választania, ami maximum öt centivel rövidebb a szoknyánál, vagy pedig olyan rövid, hogy valójában egy háromnegyedes kabátnak felel meg.

Szintén nem elhanyagolható szempont a fazon. Az A-vonalú felöltők főként a körte alakú nőknek állnak a jól, az öves felöltők a formásabb hölgyeknek. Ami az alacsony hölgyeket illeti, nekik a térdig érő kabátok állnak a legjobban. Magasabb társaik sincsenek könnyű helyzetben, hiszen rajtuk akár egy 7/8-os kabát is háromnegyedesnek tűnik. A kis mellű nőknek a kétsoros, a teltebb keblűeknek pedig az egysoros gombolás a megfelelő.

Következzen a színválasztás. A Times munkatársa szerint teljesen mindegy, hogy mik az éppen divatos színek, inkább olyan árnyalatot érdemes választani, ami biztos, hogy jól áll. Színválasztáskor arra is ügyelni kell, hogy a szekrényben található ruhákat fel lehessen venni vele. Vagyis ha valakinek sok fekete holmija van, akkor semmiképpen ne vegyen egy tengerészkék felöltőt, inkább egy fekete vagy egy szürke darabot szerezzen be. Ha pedig valaki a földszíneket kedveli, akkor a csokoládébarna, az olívzöld és a karamell színű kabátok jöhetnek számításba.

Visszatérve a trendkövetéshez, mivel a téli hónapokban a legtöbb ember kabátban lát minket, ezért fontos, hogy jól mutassunk benne, jó benyomást tegyünk, de az illékony és múlékony divattal óvatosan kell bánni, hiszen jó esetben több szezonon keresztül viseljük az adott darabot. Ja, és végül, de nem utolsósorban, aki egy valóban jó és tökéletes kabátot szeretne, annak bizony hajlandónak kell lennie arra, hogy sok pénzt áldozzon erre az ügyre.

Ön mit tanácsolna azoknak, akik azon törik a fejüket, hogy milyen télikabátot vegyenek?

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek