Meryl Streep megmutatja, hogyan kell 60 évesnek lenni

"Ő sem tud méltósággal megöregedni" - szokták mondani kommentelőink, amikor egy korosodó, de az öregedéssel elkeseredett harcot vívó, átszabott-kidekorált celebről van szó. De akkor vajon ki tud méltósággal megöregedni? Egyrészt ugye a nyugdíjas utcai divatot bemutató blog modelljei, másrészt pedig Meryl Streep. Ő az, akinek akkor indult be a karrierje még egyszer úgy istenigazából, amikor végre betöltötte az ötvenet. Most pedig, hatvan évesen már a stílusikon státuszt is kezdi kiérdemelni.

Az Ördög Pradát visel kapcsán nyilatkozta azt Streep 2006-ban, hogy "egyáltalán nem érdekel a divat". A Vogue ettől függetlenül divatikonnak kiáltotta ki, és vitathatatlan, hogy ha nem is érdekli, valami érzéke azért kell, hogy legyen hozzá. Arányérzéke. Mindig van rajta valami izgalmas vagy különleges, általában egy kiegészítő (nyaklánc, szemüveg vagy öv), de a túlzásokat meghagyja a fiatalabb generációnak. Meryl Streep attól tud olyan végtelenül szimpatikus lenni, hogy megtalálja a középutat a két véglet között: nem áll be a sorba szürke egyformasággal, de harsány egyénieskedéssel sem hívja fel magára a figyelmet.

Nem próbál huszonéveseknek való ruhákkal fiatalabbnak látszani, mint amennyi, de azért az öregasszonyosító darabokat is messze elkerüli. Nem túl valószínű, hogy teljesen megtartóztatta volna magát a fiatalító kozmetikai beavatkozásoktól, de szemlátomást ezekkel kapcsolatban is tudta, hol a határ. Roppant sokat ad ezen kívül természetesen fiatalos megjelenéséhez, hogy nem hajlandó levágatni a haját. Negyven, de maximum ötven fölött egy nőnek manapság szinte kötelező a rövid frizura, Streepet viszont szemlátomást ez sem érdekli. Nem kerít nagy feneket a dolognak, egyszerűen csak elképesztően jól csinálja. Nálunk most ő a hét elképesztően öltözködő celebje.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek