Pöttyös Rudi, véged!

Ádok Zoltán, énekes még Moszkvában hívta fel a figyelmünket arra, hogy az orosz rudi mindennél finomabb. Szerencsére egy vasárnap keress kölest Chicagóban elnevezésű program miatt betévedtem egy orosz boltba is. Volt köles. Körülnéztem és kiderült, az Ádok-féle rudit is árusítják. Kókuszos, karamellás, mákos és natúr ízekben lehetett kapni, a kókusz kivételéből vásároltam – darabja 145 forint – mindegyikből kettőt, hogy a kollégák is megkóstolhassák. A vasárnap a rudik ellensége, a mákosból nem maradt, csak natúrt és karamellást tudtam hétfőn villantani.

„Az első alkalommal kóstolt, kék túrórudinak vaníliás krémtúró íze volt, nagyszerű élmény. A másik még jobb: a karamellás, tömény volt és buja. Az oroszok eszerint mesterei a túrórudinak, már úgy várom, hogy piacra dobják az orosz kaviáros rudit is” - fejtette ki gasztrológiai értelemben szürreális elképzelésit Dns, aki a bio rudi tesztelésben is aktívan részt vett. Az amúgy orosz nők sminkelésére asszociáló kollégát a türkiz színű csomagolás ihlette meg, de arra most nem térnénk ki, a lényeg, hogy mindig is szerette a vaníliás krémtúrót. Mm jóval kevesebb fantáziával csak ízlelés és külcsín élményét akarta megosztani velünk. „Iszonyú rosszul néznek ki, mintha a legrosszabb csokibevonó lenne rajtuk, ami miatt a legtöbb csoki Mikulás ehetetlen. A külseje alapján nem volt kedvem beleharapni, viszont az illata meggyőzött. Baromira megéri beleharapni. Nem tudnék megenni egy egészet, mert legalább kétszer akkora, mint a sima Túró Rudi, és nem hosszban, hanem átmérőben. Elég tömény, de nagyon finom krémes a töltelék, nem is túl édes, és a csoki is pontosan annyira keserű, amennyire lennie kell.”

Pk ugyancsak lecsúszott a fantasztikus és hihetetlenül finom mákos rudi megkóstolásának lehetőségről, mert azt egyedül faltam be. Viszont azt megtudtuk tőle, mindig lesz, akinek csak a Pöttyös jöhet szóba. De szerencsére ez nem a mi bajunk. „A klasszikus szoci pöttyös túró rudi hiányát még egyetlen hasonló terméknek sem sikerült pótolni. Sajnos nincs ez másként most sem. Az orosz rudi ugyan figyelemreméltóan finom, de túlzottan krémes és tömény ahhoz, hogy egy egészet el tudjak fogyasztani. A két változat közül a karamellás ízlett jobban, bár csak utólag derült ki számomra, a közepén elhelyezkedő matéria tulajdonképpen valami karamellás cucc. Azért jó volt, na.” Összegezve ajánljuk, azoknak, akik tudják a Pöttyösön túl is van élet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra