Alig kétszázezer forintért miénk lehet a hamburgerruha

Nagyjából kilencszáz dollárba, körülbelül 180 ezer forintba kerül Joy Kampia O’Shell horgolt hamburgerruhája, amiben szinte bármilyen eseményen akkora feltűnést kelthetünk, hogy garantáltan egy hétig az öltözékünkről cikkeznek majd mindenhol. Ennyi pénzt simán megér egy ilyen ruha, de inkább válasszuk sundae – fagylalt tejszínhabbal, sziruppal és gyümölccsel a tetején - horgolt ruhaverzióját.

Joy Kampia O’Shell egy amerikai művész, tevékenységének meghatározó részét képezi, hogy szinte bárminek elő tudja állítani a horgolt verzióját. Magától ételeket horgol szívesen, de készít horgolt, ételeket formázó ruhákat is.

A legextrémebb ruhája a hamburgerruha, ez viszont nem annyira szép. A barna, piros, sárga színösszeállítású ruha nehezen szerethető, különös tekintettel a szezámmagokra. Sokkal előnyösebb a fagyiruha, ami világoszöld és fehér egy kis csokiöntettel meg eperrel a dekoltázsban. A horgolt ételruha-kollekció legjobb darabja talán a fánkokból készült sál.

O’Shell egyedi műalkotásokat készít, tehát a ruhákat nem sokszorosítja, kiállításokra jár vele, de tisztában van azzal, hogy van olyan, aki ilyen ruhát szívesen hordana, ezért akinek van rá pénze, meg néhány hónapja, hogy O’Shell elkészítse a kívánt darabot, nyugodtan rendelhet tőle. A művésznő óradíja a honlapja szerint 30 dollár. A ruhák viszont elég időigényesek, így a hamburgerruha nagyjából 900 dollárba kerül, mire elkészül.

O’Shell azt is írja, hogy nyugodtan kérjünk tőle bármilyen horgolt terméket, szívesen elkészít mindent, csak legyen türelmünk kivárni. Egy átlagos darab elkészítési ideje 3-4 hónap.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek