Nem találnak jó ruhát a harmincas brit nők

A harmincas éveikben járó nők számára komoly problémát jelent stílusosan öltözködni, ugyanis az üzletek valamilyen oknál fogva nem gondolnak rájuk.

Egy külföldi felmérés szerint a harmincas éveikben járó nők számára komoly problémát jelent stílusosan öltözködni, ugyanis az üzletek valamilyen oknál fogva nem gondolnak rájuk, amikor összeállítják az árukészletet – írja a Telegraph. „Nem akarok úgy öltözködni, mint az anyám, de nem akarok versenybe szállni az átlagos húszévesekkel sem" – panaszkodott Claire Godden, egy 37 éves kereskedelmi igazgató, aki leginkább valami elegáns holmira vágyik, és nem ragaszkodik ahhoz, hogy egy ruhaujj miatt úgy érzezze, hogy felsőkarja kissé előnytelen formában engedelmeskedett a gravitációnak. Tamara Salman, a Liberty kreatív igazgatója szerint ebben a korban olyan holmikra van szükség, amiknek jó a szabása, egyszerűek és gyönyörű anyagokból készültek. Hozzátette, a Topshopban kapható ruhák tökéletesen megfelelnek a fiataloknak, a Marks&Spencer pedig jó alternatívákat kínál az idősebb korosztálynak. Viszont igazi kihívás egy olyan üzletet találni, ahol szívesen áldoznak a jobb minőségű anyagokból készült ruhákra, amik egyszerűek, de divatosak.

10568430

A 34 éves Nina May, a ninaandlola.com tulajdonosa pedig a következő módon fogalmazta meg a nálunk kicsit nyugatabbra élő harmincasok problémáját: „Túl öregek vagyunk a Topshophoz, túl fiatalok a Jaegerhez és nem elég tehetősek az Hermès-hez.." A cikk szerzője szerint az is probléma, hogy sokan úgy gondolják, a harmincas éveikben járó nők csak a gyermekvállalásra koncentrálnak. Ez természetesen nem mindenkire igaz, másrészt manapság a kismamák is szeretik követni a divatot, és nem feltétlenül rajonganak a zsákruhákért. Szerencsére akad egy-két kivétel, igaz, szinte minden ruhadarabot más-más ruházati cégtől kell beszerezni. „Vehetünk a hippi korszakot idéző ruhát az H&M-ből, farmert a Gaptől, aranyos felsőket a French Connectiontől, csizmát a Russell & Bromley-tól és táskát a Miu Miutól" – nyilatkozta Stacey Duguid, az Elle 34 éves szerkesztője.

A Suite101.com azért ennél jóval több tippel szolgál azoknak, akik a harmincadik születésnapjuk után nem tudják, hogy mit illik felvenniük. Ami a kabátokat illeti, előnyt élveznek a klasszikus szabású darabok egy éppen divatos részlettel, mondjuk egy bő ujjal vagy egy szélesebb övvel. A térd illetve - alaktól függően - a derék felett végződő darabok sincsenek még tiltólistán, ahogy a túlságosan bő kabátok sem minden esetben. A buggyos, bő farmert viszont elfelejthetjük, és párunk nadrágját se vegyük kölcsön. Ha ceruzanadrágot veszünk fel, akkor bő blúzzal vagy tunikával párosítsuk. A szakadt és koptatott farmer kerülendő, helyette az indigókék és a sötétszürke árnyalat jöhet számításba. A bohókás ruháinkat is adományozzuk oda egy fiatalabb ismerősnek. Ha a karunk nem éppen a legfeszesebb, akkor semmiképpen ne vegyünk fel ujjatlan ruhát, és túl mély kivágás esetén pedig nyugodtan vehetünk a ruha alá egy felsőt. A ruhát pedig inkább a nyakrésznél, illetve az első szegélynél díszítsék különböző motívumok.

10922690-1600x2400

A TimesOnline kicsit másként osztotta be a korszakokat. Szerintük 26 és 35 éves kor között még mindig kísérletezgethetünk a ruhákkal, de már jóval kisebb mértékben, és meg kell tanulnunk, hogyan ötvözhető a fiatalos divat a munkahelyünkön ajánlott vagy megkövetelt öltözékkel. Az öves kardigánok, egy jól megválasztott ékszer és egy nem túl feltűnő táska fontos alkotóeleme a ruhatárnak. 36 és 45 éves kor között már nem működnek a csajos holmik, de természetesen a másik véglet sem. A minél letisztultabb szabásvonalakat kell előnyben részesítenünk, de ha kényelmes viseletről van szó, még bőven belefér a kasmír pulóver és a farmernadrág. Ha továbbra sem akarunk lemondani a rövidebb szoknyákról, akkor lapos cipővel vegyük fel, és kerüljük az áttetsző harisnyákat.

Vajon tényleg ennyire jelentős vízválasztó a harmincadik születésnap az öltözködés szempontjából? Ha igen, mire figyeljünk?

Oszd meg másokkal is!
Mustra