Lazuljon nagyon sok pénzért az Árpád-híd tövében

A wellness komoly hívószónak számított az utóbbi időben, amikor arról volt szó, hogy hol töltsük el a hosszú hétvégéket. Az, hogy a gazdasági világválság mennyire befolyásolja hajlandóságunkat, ez egyelőre még nem egyértelmű. A Velvet mindenesetre kipróbálta, hogy milyen szolgáltatásokban részesülhet, aki csak pár órát tud szánni pihenésre, szépülés ígéretére, és nem akarja elhagyni a fővárost. A választásunk a margitszigeti Danubius Health Spa Resortra (korábban Thermal Hotel Margitsziget) esett, ahol -  a hivatalos honlap  szerint - termálfürdőre alapozva több gyógy- és wellness szolgáltatást találunk egy szépségszalonnal és egy fitnessteremmel kiegészülve.

Megérkezéskor a recepciónál mindenki kap két törülközőt, egy fürdőköpenyt, egy beléptetőkártyát a fürdőrészleghez és egy listát azokról a kezelésekről, amelyeket igénybe szeretne venni. A két kezelés közötti időt a medencéknél és a teabárban érdemes elütni. A margitszigeti gyógyvizet itt meg lehet kóstolni, de ahogyan a bor egészséges napi  mennyisége állítólag két deci, ebből is két decit ajánlanak legfeljebb. A medencéktől a kút felé menet egy mérleget találtam, amire reményteljesen álltam rá. Kár volt, ugyanis jóval többet mutatott, mint szerettem volna, és majdnem újabb kezelésekre csábultam el. Jó trükk, de végül inkább a költségkímélő gyaloglás mellett döntöttem.

Fürdőzés szempontjából a hétköznap délelőtt tűnik ideálisnak, ugyanis ilyenkor kevés a vendég, és a munkában  elgyötört testünket (ülőmunkát végzünk amúgy) nyugodtan áztathatjuk a melegvizes medencében vagy a pezsgőfürdőben, miközben a bokrokban fütyülő rigókat, vagy az Árpád-híd távoli forgalmát szemléljük a panorámaablakokon keresztül. Megdöbbentő a romantikafaktor, nevetgéltem, mint a tinédzserek. Külön örömöt okozott, hogy az aromakabint senki nem foglalta el, így lazán behatoltam. Hogy női magazinosan fogalmazzak: a lazítást és szépülést egy frissítő masszázzsal vezettem fel, ami 6100 forintot kóstál. Ez körülbelül húszpercig tartott, de az időtartam a vendégek igénye szerint változhat. Mint ahogy azt is mi döntjük el, hogy csak a hátunkat, vagy az egész testünket át akarjuk-e gyúratni a masszőzzel. Szégyenlősebbnek nem feltétlenül ajánljom az utóbbi változatot. Egyébként számtalan más masszázs közül választhatunk, van például thai, magyar borkrém (nem szeretem a bort sajnos, nem nyaltam meg), tibeti mézes, anticellulitis és relaxációs masszázs is, valamint több gyógykezelés is szerepel a kínálatban.

Bár a kozmetikai kezelés helyszínére, a medencékkel egy szinten lévő Emporium Szépségszalonhoz közel 10 perccel hamarabb érkeztem meg, de volt hely korábban is.  A kezelés elején a kozmetikus felmérte a bőröm állapotát. Mint kiderült, évente legalább kétszer, a nyári és a téli idő beköszönte előtt érdemes az arcbőrünket egy komoly tisztításnak alávetni, de nekem érdemes lenne inkább háromhavonta tiszteletemet tenni, mert nagyon érzékeny, meg zsíros is, meg amúgy száraz. Vagy valami ilyesmi. A rövid tanácsadás közben, illetve után következett a tisztítás első lépése egy apró szemcséket tartalmazó termékkel, majd jöhetett a pórusok tágítása, ami egy újabb készítmény, és némi vízgőz segítségével történt, és közel negyed óráig tartott. Természetesen alaposan be lettem takargatva, hogy relaxáció közben ne fázzak meg a kissé még vizes fürdőruhámban. A kozmetikus hölgy közben távozott a szobából, ugyanis segítenie kellett egy orosz vendégnek. Mint kiderült, a szálloda vendégeinek 20 százaléka Oroszországból érkezik.

Utána jött a tisztító és hidratáló kezelés legfájdalmasabb része, aminek részletezésétől eltekintek. Bár a kozmetikus hölgy minden egyes – amúgy igen kellemes és nem tolakodó illatú – terméknél megemlítette, hogy mire jó, de elveszítettem a fonalat az andalító zenétől. A kezelés végén egy olyan krémet vitt fel, ami segít abban, hogy az arcomra a közel 50 perces folyamat miatt kiülő vörösség miatt ne világítsak már 100 méternyi távolságból. Egy-két folt azért így is átvészelte az első 24 órát is. Távozás előtt pedig figyelmeztetett, amennyiben visszatérek a medencékhez, a szaunázást mellőzem, hiszen a sok holmi, ami szebbé varázsolja a bőrömet, nem tudja kifejteni a hatását. Egy ötvenperces mélyhidratáló kezelés (és egyébként a legtöbb test- és arckezelés) 15 ezer forintot kóstál, egy hetvenötperces pedig húszezer forintba kerül, és természetesen nem csak a hotel vendégei vehetik igénybe. A kissé borsosnak tűnő árat némileg megmagyarázza, hogy a szalon munkatársai a francia Clarins kozmetikai cég termékeivel és módszereivel dolgoznak. Ami a kevésbé anyagigényes kozmetikai kezeléseket illeti, a szemöldökszedést mondjuk már 2000 forintért is megúszhatjuk, a legolcsóbb gyantázás pedig 3000 forint. Az egynapos thermal programok pedig 15.500 és 21.000 forint között mozognak attól függően, hogy hány és milyen kezelést veszünk igénybe.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra