Ez történt - 2008. legnagyobb horderejű eseményei a divat világában

Ha tegnap az év trendjeit összegeztük, most vessünk egy pillantást arra, milyen események kavarták a legnagyobb vihart a divatvilágban 2008-ban. Szavazni megint lehet: ön melyik hírre, történésre emlékszik vissza a legszívesebben?

1. Szex és New York a moziban. A cím ugyan két ettől eltérő dolgot jelölt meg a sorozat és a film témájaként, de kétség sem fér ahhoz, hogy Carrie Bradshaw és barátnői nem érdemelték volna ki maguknak a mozivásznat, ha nem öltöznének ennyire érdekesen és jól. Nagy volt a várakozás film előtt, mi sem győztük posztolni az újabb és újabb és újabb forgatási fotókat Sarah Jessica Parker ruháiról, és végül kiderült, hogy maga a végtermék is leginkább csak divatszempontból értékelhető és élvezhető. Ennek ellenére vagy éppen ezért - mi élveztük.

2. Csak fekete modellek a Vogue-ban. Mérföldkő volt idén Barack Obama megválasztása, és ennek az eseménynek a divatvilágban tapasztalható megfelelője az olasz Vogue júliusi száma volt, amely kizárólag fekete modelleket mutatott be. Persze a világot nem lehet egy nap, vagy akár egy év alatt megváltoztatni, az afrikaiak természetes göndör haja például továbbra is szalonképtelennek számít, de minden kis lépésnek örülni kell.

3. Michelle Obama olcsó ruhatára. Soha annyi szó nem volt politikusokról divatblogokban és -lapokban, mint 2008-ban. Fel-feltűnt például a francia miniszterelnök, és méginkább a szépséges Carla Bruni, de a legtöbbet Sarah Palinnel és a leendő first lady-vel, Michelle Obamával foglalkoztunk. Egyikük milliókból öltözködött rosszul, másikuk szintén vagy jól vagy rosszul, de legalább csak néhány száz dollárból. Az amerikaiaknál az utóbbi győzött. Önnél?

4. Miley Cyrus a legjobban kereső tizenéves-divatikon. Szintén mérföldkőnek tekinthetjük, hogy 2008-ban Miley Cyrus páratan népszerűségű gyereksztárrá vált. A fruska máris divatikonnak számít, és ez azért fontos, mert nem ő az egyetlen. Sok divatblog már a 2006-os születésű Suri Cruise ruházatáról is beszámol. A politikusok mellett ezek szerint immár a gyerekek és kamaszok sem veszik félvállról a divatot.

5. Felbukó modellek a Prada bemutatóján. Gyakran éri kritika a divatipart, hol az agyonkoplaltatott modellek, hol a szőrmehasználat miatt. Az idén őszi Prada-bemutatón megesett malőr újabb viharokat kavart, most azonban arra irányítva a figyelmet, hogy a luxuscégek abszolút hordhatatlan termékeket állítanak elő méregdrágán. Az új topánokban ugyanis még a modelleknek sem sikerült megtenni azt a néhány métert a kifutón, pedig nekik ez a foglalkozásuk. Sokan kárörvendtek, sokan elgondolkodtak.

6. Visszavonult Valentino, meghalt Yves Saint-Laurent. Talán hogy maradjon terep az újaknak, két hatalmas legenda is eltűnt a színről idén. Először Valentino jelentette be visszavonulását, majd Yves Saint-Laurent halálhírét voltunk kénytelenek közreadni. Ha az ő emlékük fontos önnek, rájuk szavazzon itt alább!

Oszd meg másokkal is!
Mustra