Szex és New York ruhák budapesti üzletekben

A Szex és New York tévésorozat hozta meg a világhírt Patricia Field stylist és divattervező számára, de olyan filmek is az ő kézjegyét viselik, mint az Ugly Betty sorozat vagy a divatvilágról szóló Az ördög Pradát visel. Az alábbi linken, és első képgalériánkban látható Pat Field által jegyzett kollekció október végétől budapesti üzletekben is megvásárolható. (A ruhák itt, a kiegészítők pedig ezen az oldalon vannak.)

A New York-i divattervező karrierje Greenwich Village kis butikjában kezdődött. Azóta két Emmy- és egy Oscar-jelöléssel jutalmazták tehetségét. A Szex és New York sorozat minden epizódjában az összes szereplő számára ő válogatta ki a ruhák százait, megteremtve így egy sajátos, nagyvárosi, könnyed stílust, hangzott el a Marks and Spencer, az egyik leghíresebb angol ruházati üzletlánc budapesti tájékoztatóján.

Az üzletlánc felkérte a divattervezőt, hogy alkosson számára külön kollekciót. Ez nagy szerencse, mert a tervező saját weboldalán az alábbi, nem túl szimpatikus darabokat árulja:

 

Ezek Patricia Field ruhái, de nem ezek lesznek Budapesten

 

A sajtóközlemény az áruházlánc 2008-as őszi-téli trendjeiről is szól: "ismét hódít a blúz és a férfias nadrágkosztüm. Ezek szaténblúzzal és nyakkendővel ugyanúgy divatosak, mint a derekat övvel hangsúlyozó, kötött kelméből vagy rugalmas anyagból készített ruhák. Sok a csíkos minta, a dísztűzés, a szalag, a mandzsetta, az ékszergomb. A nőies stílus az uralkodó, amelynek fő elemei közé tartoznak az elegáns fekete kosztümök, a finom bársonyokkal, csipkebetétekkel megbolondított nőies szoknyák és felsők. A kabátok is elegánsak: gallérjuk nagy szőrmével, ékszergombbal díszített. A magas, vékony nők a kabátokat is övvel hordják. A műszőrme ismét nagy divat. A sok feketét és szürkét a lila és a piros színesíti.

A férfiak sem mostohák a patinás angol áruházláncnál. Az új szezonban számukra továbbra is meghatározó a sportos stílus. A színvilágnál két irányzat dominál: a földszínek, azaz a drapp, barna, khaki és szürke, valamint a tengerész árnyalatok, a kék, a sötétkék és a piros. A kockás és csíkos pamuting könnyű nadrágokkal örökzöld, klasszikus viselet. Az olaszos könnyedség és elegancia a másik uralkodó irányzat, amely főleg az alkalmi viseletekre jellemző." (forrás: MTI, fotók: Patriciafield.com, MarksandSpencer.com)

UPDATE: az eredeti posztban nem szerepelt az áruházláncnak tervezett kollekcióra mutató link, ezt utólag pótoltuk, elnézést kérünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra