És íme, az ideális lecsó: tojásos, kolbászos, rizstelen

Csak egy gyors összegzés. Július végén megkértük kedves olvasóinkat, szavazzanak arról, melyik a legigazibb magyar lecsó. A paprika szeletelési módjától kezdve, a virsli-kolbász kérdésen át egészen a tojás, és a rizs problematikáig. Az elmúlt két hónapban körülbelül 1200-an foglaltak állást az ideális lecsó ügyében.

Még talán el lehet csípni a zöldségeseknél az ideális alapanyagokat, vagyis a vékony héjú lecsópaprikát, és a bő lével megáldott paradicsomot. A tojás kérdése erőteljesen megosztotta a véleményformálókat, 54 százalék szerint tojással az igazi a lecsó, de nem tekinthetünk el a tetemes 45 százaléktól, aki szerint éppen anélkül az.

A rizs kérdése egyértelmű, 83 százalék szerint nem kell az igazi lecsóba rizs. A hús kérdésénél lett a számunkra legérdekesebb eredmény, mert ugyan az első helyen a kolbász zárt 36 százalékkal, a következő a sorban a vegetáriánus.

A paprikát pedig karikákra kell szeletelni a legtöbbek (46 százalék) szerint, 38 százalék szerint tökmindegy, a maradék elenyésző 14 százalék pedig a hosszában szeletelésben hisz.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra