Stella McCartney megint kiakadt a szőrre

Az állatvédő divattervezőnő állítólag olyan dühös lett egy reklám láttán, hogy majdnem gutaütést kapott. A Hockley nevű luxus szőrmeüzlet ugyanis egyik legújabb reklámfotójához Stella McCartney fehérnemű-kollekciójának egy áttetsző, fekete melltartóját használta fel, az ő engedélye nélkül.

Az angol Marie Claire magazin azt írja, a tervezőnő csak akkor vette észre, hogy kollekciójának egy darabja egy 6450 fontos (1,9 millió Ft) nercbunda alatt figyel, amikor már megjelent a reklám nyomtatásban. A Mail on Sunday pletykalapnak McCartney egyik ismerőse azt nyilatkozta, hogy „Stella teljesen elvesztette az eszét, amikor meglátta a reklámot. Sosem láttam még ilyen dühösnek”. A tervezőnő rögtön azt kezdte fontolgatni, hogy bepereli a Hockely-t.

McCartney nem ritkán ad kölcsön általa tervzett darabokat különféle fotózásokhoz, de logikus, hogy nem járulna hozzá ahhoz, hogy olyan cég kampányoljon a melltartójával, amely kizárólag szőrmével foglalkozik. A divattervezőnő harcos állatvédő ugyanis, és rendszeresen részt vesz tiltakozó akciókban, valamint úttörö a nem bőr-alapú cipők és kiegészítők tervezésében. A Hockley egyébként azóta elnézést kért tőle, és kiadtak egy közleményt, melyben elismerik Stella McCartney nézeteit, és közlik, hogy nem szándékosan hozták lehetetlen helyzetbe a tervezőnőt. (Kép: PETA)

Oszd meg másokkal is!
Mustra