Zajlik a küzdelem a legjobb magyar étterem címért

A tavalyi lista után a Dining Guide éttermi kalauz idén májusban is meghirdette a Magyarország Legjobb Étterme-címért zajló vetélkedést. A prominens zsűri már ki is választotta a szerintük tíz legjobb indulót, amelyek között francia és olasz, és egy orosz étterem is található. A top tíz úgy szűkül végül egy nyertesre, hogy mostantól őszig a zsűritagok személyesen végigtesztelik az éttermeket. Ismerje meg a hajtás után, hogy melyek is a gasztroguruk kedvencei.

A korábbi évek topjából ismét bekerült a klasszikus orosz fogásokat kínáló Arany Kaviár, a franciás-magyaros Bock és a 2006-ban nyertes Lou Lou. Emellet a fúziós konyhát vezető Páva, és az olasz konyha hazai ásza, a kétszer nyertes Fausto’s étterem is bejutott. Új szereplő Eric Schröter, korábbi Michelin-csillagos séf, aki a Somogy megyei Chateau Visz konyháját vezeti. Saját éttermével idén új szereplő Segal Victor is, akinél mi is kóstoltunk korábban kávét és valódi csokis desszertet. Szerepel a tízben a Gerbeaud ház új éttermeként üzemelő Onyx, a magyar ételeket kínáló Csalogány 26 és a pécsi JT Corso (ex-Susogó) étterem.

Az értékelés egyik legfontosabb eleme egyébként, hogy a nemzetközi éttermi választékot is jól ismerő ínyencek nemcsak kulináris kritériumok alapján döntenek, hanem általános fogyasztói szempontokat is figyelembe vesznek, mint pl. az étterem küllemét, a választékot és a minőséget, a személyzet felkészültségét, a kiszolgálás szakszerűségét és figyelmességét, valamint az étterem tisztaságát is lemeózzák. Ha van tippje, hogy a top tízből melyik lesz az első, jegyezze meg. De azt is közölheti, hogy melyik az ön favoritja. (Kép: Onyx étterem)

Oszd meg másokkal is!
Mustra