Kivagodosott fürdőruha: guszta, de rizikós

Az már a tavaly téli divatheteken is bebizonyosodott, hogy az idei nyári sláger az aszimmetrikus, egyrészes fürdőruha lesz. Mármint, ha egyrészesnek lehet nevezni azt a ruhadarabot, amelyet különféle méretű és véletlenszerűen elhelyezett lyukak tartanak össze. Az angolul cut-outnak vagy cut-away-nek, de akár monokininek (mert egy darabból áll?) is nevezett fürdőruha rém idétlen, viszont iszonyú szexi. Persze nem mindegy, ki hordja és milyet: a hajtás után praktikus tanácsok is következnek.

Nevezzük hát mi is kivagdosott fürdőruhának ezt az alkalmatosságot, melynek legnagyobb hátránya, hogy felettéb röhejes mintát hagy az ember testén napozás után. Másik negatívuma, hogy tényleg csak a legizmosabb testen áll jól. Előnye viszont, hogy a „meg is mutat, nem is mutat”-elvhez illeszkedve, nagyon szexi tudn lenni. Ráadásul (ld. legnagyobb hátrány, csak most optimista szemszögből) lehetővé teszi például a hát és a vesepecsenye lebarnulását, a sima egyrészes darabokkal szemben.

A galériában is látható darabokat leginkább a tengerparton történő lassított felvételes szaladáshoz vagy egy bambusztetős teraszon való koktélozáshoz tudom elképzelni, semmint a sportuszodás mellúszáshoz. Bár a magam számára antiprakitussága miatt csaknem kizártnak tartom, szinte minden nagyobb divatcég üzeleteiben megtalálható, kb. 8000 forinttól felfelé. A Figleaves.com brit oldalon kimondottan gusztusos példányokat is találhatunk, 70 fontttól (22 ezer Ft).

Mielőtt beruházunk, érdemes egy kis önkritikát gyakorolni. Gill Hart, a Women’s Fashion szerzője nem ajánlja a kivagdosott fürdőruhát olyan nőknek, akiknek feltűnően nagy a mellük és kicsi a fenekük, vagy fordítva, vagy széles a csípőjük, mert ez a fazon erősíti a kontúrokat. Azok a darabok, amelyek csak egy vékony anyagcsíkot hagynak elől, a nagyon karcsú lányoknak állnak jól, mert szélesítik a csípőt. Magától értedődő, hogy a fekete szín előnyösebb a pár pluszkilóval rendelkező nőkön, mint a fehér, a fémes, fényes színhatások (ezüst, arany) viszont minden kis hurkát láthatóvá tesznek. A mintát illetően Hart arra figyelmeztet, hogy a túl nagy és a túl kicsi minták is optikailag erősítik a súlyfelesleget, csakúgy, mint a (főként vékony) keresztcsíkok. Jó hír viszont, hogy az átlós vonalak vékonyítanak és kisebbnek láttatják a feneket. Apropó, fenék, lapozzon tovább, ha nagy fenékre keres tuti fürdőruhát. (Kép: figleaves.com)

Oszd meg másokkal is!
Mustra