Marc Jacobs állítólag egy svédtől nyúlt


A táskás plágiumbotrány után ismét negatív hír lengi körül Marc Jacobsot. Egy angol nyelvű svéd lap, a The Local arról ír, hogy egy Jacobs által tervezett sál valójában nem az ő agyából pattant ki, hanem egy turistaszuveníreket áruló svéd férfi tervezte a mintát az 1950-es években. Mindezt egy nyugat-svédországi, ötvenöt éves férfi, Göran Olofsson állítja, és alá is tudja támasztani az apja eredetijével, ami valóban kísértetiesen hasonlít Jacobs sáljára.

„Nagyon meglepődtem, amikor megláttam ezt az új sálat” – mondta Olofsson. „Teljesen egyértelmű, hogy plágiumról van szó.” A sálon egy kis templom és faviskók láthatók, mi több, két medve, egy kökörcsin és egy címer is szerepel rajta, ami pedig egy észak-svéd megye jelképe.

Az eredeti sál tetején a Linsell felirat látható, ami Olofsson szülővárosának a neve. A másolaton pedig a "Marc Jacobs since 1984" felirat áll, de ezen kívül aligha található különbség a két darab között. Olofsson levelet írt a divattervezőnek, hogy tisztázza a jogi kérdéseket: nem zárja ugyan ki, hogy Jacobs valamilyen módon megvásárolta a felhasználási jogot, de ezt nem tartja valószínűnek, és egyelőre választ sem kapott a tervezőtől. Ön szerint Jacobs tényleg lenyúlta az eredeti dizájnt?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek