Nézzen szocialista divatfilmeket!

 Két játékfilmet vetítenek a Kirakat: divat a szocializmusban című kiállításhoz kapcsolódóan november 29.-én, csütörtökön este a Budapesti Történeti Múzeumban. Gertler Viktor 1952-es rendezése, az Állami Áruház és Rózsa János 1969-ben készült, Bűbájosok című alkotása szórakoztató formában idézi fel a korszak divatját és mindennapjait, közölte a múzeum sajtóosztálya. Az előbbi film Kocsis Ferencről szól, akit az iskola elvégzése után eladóból igazgatóvá neveznek ki. Fellépése sérti a régi vezető önérzetét, aki minden erejével azon van, hogy aláássa az új igazgató iránti bizalmat. Eközben Kocsis Ferenc és a tehetséges divattervező, Ilonka között szerelem szövődik, az eladónak született Dániel pedig Boriska kegyeiért küzd.

A főszerepet Gábor Miklós, szerelmét Petress Zsuzsa alakítja. A zenés vígjátékban szerepel még Latabár Kálmán (Dániel) és Turay Ida (Boriska), valamint Feleki Kamill, Horváth Tivadar, Mányai Lajos, Mezey Mária, Gózon Gyula és Tőkés Anna. A Bűbájosokban M, a fiatal manökenanyuka apát próbál találni kislányának. Tündit egy idős tihanyi házaspár neveli és bár a mama minden hétvégén meglátogatja őket, a férfiak lekötik a figyelmét. A kislány arra gondol, bárcsak belefagyna mindenki a Balatonba a nyár közepén, akkor kettesben jégvitorlázhatna a mamájával. A Kirakat: divat a szocializmusban című tárlat január 14-ig mutatja be a szocialista divat világát.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.