Nem vásárol drágakövet Burmából a Bulgari


A Cartier és a Tiffany után az olasz Bulgari ékszergyártó cég is bejelentette, hogy nem vásárol többé burmai drágakövet. A milánói luxuscég eddig sem közvetlenül Burmából, hanem a nemzetközi piacon szerezte be a köveket, mostantól viszont minden darabhoz származási igazolást kér a partnerektől, és burmai eredetű árut nem fogad el, áll a cég közleményében. A délkelet-ázsiai ország páratlanul gazdag drágakövekben. A Rubinvölgy néven ismert észak-burmai régióból származnak például a világ legszebb természetes mélyvörös rubinkövei.

Zafírt is gyakran találnak és több mint 700 éve folyik a kitermelés. Külföldi a bányák közelébe sem mehet, de bennfentesek beszámolói szerint embertelen körülmények között folyik a munka. Burmában 1962-ben átvette a hatalmat a hadsereg. A junta gazdasági csődbe és teljes elszigeteltségbe sodorta az országot, a múlt hónapban pedig brutálisan leverte a demokráciapárti erők évtizedek óta legnagyobb megmozdulását. Két nagy nemzetközi ékszergyártó cég, a Cartier és a Tiffany már korábban törölte a beszállítók listájáról a katonai junta által 1989-ben Mianmarra átnevezett országot. (forrás: MTI)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.