Mennyi időbe telik nőnek lenni?


Ez a blog itt ugye arról szól, hogy próbáljuk meg jól kinézni, legyünk szépek divatosak, persze ne túl drágán, és élvezzük is mindezt. Ezzel nekem nincs is semmi bajom, de amikor belegondolok, mennyi időm megy el naponta arra, hogy nő legyek, akkor gyakran ideges leszek, pedig töredelmesen be kell valljam, nem is vagyok az a nagyon tollászkodó típus. Vegyük hát sorra, mennyi időnket viszi el a napi női rutin.

A nő felkel, lezuhanyozik, közben leborotválja a lábát, hajat mos, és már el is ment 12 pec. És akkor még gyors volt, nem használt gránátalmás testradírt, nem reszelte le a sarkát és nem tett a hajára gyümölcsös pakolást. Viszont kiszáll a kádból, megtörölközik, megfésüli a haját, és mivel mégiscsak nő, gyorsan végigradírozza az arcát és  nyakát, alkalmaz némi arctonikot, áttekinti a pórusait a tükörben, aztán megfésülködik. Ez kábé újabb tíz perc. Ezután testápolót alkalmaz (nem is részletezzük azokat, akik külön krémet használnak minden testrészükre, vagy mondjuk narancsbőr elleni krémet, ez ugyanis újabb hosszú perceket vesz igénybe.) A nő ezután megszárítja és beszárítja a haját (én ezt utálom a legjobban), ez közepesen hosszú hajnál újabb 10 perc, és akkor még bele sem számoltam a hajsütőt, meg a hajvasalót. Ez tehát eddig 32 perc, jöhet végre a fogmosás,  és arckrémezés, szerencsére körmöt éppen nem kell vágni vagy festeni, és ez után fel lehet öltözni.

A 37. percben tehát kinyitjuk a ruhásszekrényt, és elkezdünk válogatni az időjárásnak és kedvünknek megfelelően, megnézzük magunkat a tükörben, párszor átöltözünk, táskát választunk, cipőt húzunk, meggondoljuk magunkat, átpakoljuk az összes cuccunkat egy másik táskába, majd egy harmadikba, kicseréljük a szoknyát nadrágra, a szandált papucsra, és az 53. percben mehetünk is sminkelni. Ezt gyorsan elintézzük, hiszen nyár van, csak egy kis enyhe festék, egy gyors hajfeltűzés, ékszerekkel nem is vacakolunk, ami azt jelenti, hogy ha nagyon gyorsak voltunk, semmi extra dologba nem kezdtünk bele, akkor mintegy egy óra múlva, nem túl bomba, de mégis nőnek érezve magunkat kiléphetünk az ajtón. Ez alatt persze elolvashattunk volna 30 oldalt, vagy átnézhettük volna  a napi sajtót, ehettünk volna egy finom reggelit a pasinkkal, vagy megnézhettünk volna napindítónak két részt Carrie Bradshaw és Mr. Big harcából. De nem. Mi készülődtünk.  
Oszd meg másokkal is!
Mustra