Leárazás körkép: A New Yorker-birodalomban

A New Yorkerbe, az olcsó megoldások birodalmába néztünk be a nagy leárazások második és harmadik hetében. A New Yorker az az üzlet, ahol alaposan át kell verekednie magát az embernek, hogy valami értékelhető leletre bukkanjon a sok gagyi között, ha azonban ez sikerül, akár még nem tucatszínekre -és fazonokra is szert tehet igen olcsón.

 

Van persze néhány kimondott tabu: mondjuk a fehérneműs polc, a bikinik és a farmenadrágok – és bár ezek mind nagyon olcsók – érdemes messziről elkerülni őket. A rengeteg kiegészítő között lehet találni egy-két jobb cuccot, és ami a legkülönösebb, az elmúlt néhány évben két olyan átmeneti kabátot is vettem itt (mindkettő Amisu), melyeket sokáig hordtam, és melyek eredetére többen is rákérdeztek.

Az üzlet „Fishbone” termékei mondjuk alapból sem drágák (és nem is túl jó minőségűek illetve tartósak), ilyenkor, a leárazásban pedig fillérekért hozzájuk lehet jutni, feltéve, ha az embernek van türelme átrágnia magát az említett gagyihegyeken.
 

Van egyébként sok csíkos, pöttyös, halálfejmintás, és színes is; nagy általánosságban pedig elmondható, hogy a Fishbone olyan a New Yorkernél, mint az autók között a Suzuki, az átlagosan pár száz forinttal drágább Amisu viszont – szigorúan csak a brand-en belül hasonlítgatva – már megüti az alsóközép kategóriát is.

 

A fenti képen látható ruha például most így leárazva 5390 forint és simán megállná a helyét egy puccosabb vasárnapi grillpartin, sőt, akár még egy esküvőn is. Legalább háromféle megoldásban láttuk a nagyon aktuális cseresznye mintát, a kék alapon virító cseresznyés (lásd jobbra, elmosódva) felső ára leárazatlanul is csak 2150 forint. Vannak még elől gombolós, nyolcvanas éveket idéző szoknyák (teniszezésre például kiválóan alkalmas) 2690 forintért, valamint harmonikus kék-sárga csíkozású nyakban megkötős felsőrészek 1350-ért.

 

Ezek természetesen a jobb darabok, egyébként egy komplett emós, raver vagy egyengimnazista jelmezt össze lehet állítani az üzletben kapható cuccokból, bőven tízezer alatt.  És ami még érdekes, hogy egy sor dolog 2690 forintra van leárazva – például a mindenféle színben és mintában kapható balerinák.

Oszd meg másokkal is!
Mustra