Mit csináljunk, hogy megmaradjon a hajszínünk?

Ha festett vagy melírozott a hajunk, egy dolgot szeretnénk igazán: hogy a szín, amit magunk vagy a fodrászunk a fejünkre varázsolt minél tovább megmaradjon.

Szakértők szerint túl sok nő beleesik abba a hibába, hogy az ápoltság érdekében minden nap hajat mos. Pedig a hajszínűnk tartósságának kulcsa a kellő hidratálás. Minél többet mossuk és samponozzuk a hajunkat, annál inkább kiszárítjuk, azaz gyorsabban koptatjuk a színét, mint szeretnénk. Persze arra senki sem vetemedne, hogy a hajszíne érdekében beérje heti egy hajmosással, ezért a megfelelő sampon választásával megoldódik a probléma.

1. Semmiképpen ne válasszunk olyan sampont, amiben alkohol az összetevő. Nyilván nem elvárható, hogy az esti bevásárlásból bárki 10 percet azzal töltsön, hogy a samponos flakon hátuljára írt krikszkrakszokat próbálja megfejteni, az viszont biztos, hogy alkohol általában az olyan samponokban van, amit szennyezett hajra, mélytisztítás gyanánt ajánlanak. Ezeket nagyívben kerüljük el.

2.  A proteines vagy szójás sampon viszont kifejezetten jót tehet a hajszínnek, éppúgy, mint a direkt színezett hajra készített samponok és balzsamok. Mi ezt szeretjük, ezt viszont nem, mert keményíti a hajunkat.

3.  Nyáron különösen a nap fakító hatásának vannak kitéve festett fürtjeink, ezért ajánlott a faktoros sampon, balzsam, vagy hajlakk használata. Kivéve, ha direkt az a cél, hogy egy szénaboglya legyen a fejünkön augusztusra. Ezzel sincs semmi baj, szerintünk ez is kifejezetten bájos lehet, de azt jobb tudni, hogy egy a naptól (és klórtól) tönkreszáradt hajat nagyon nehéz lesz rendbe rakni szeptemberben. Sokszor már csak az olló segít.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek