A világ legjobb utcai divat blogja

A The Sartorialist blogger mögött rejtőző Scott Schuman korábban olyan nevek sales- és marketing ügyeit intézte, mint Valentino vagy Jean-Paul Gaultier, aztán kitalálta, hogy megállítja New York utcáin azokat az embereket, akik megtetszenek neki. Íme az indok: „When I worked in the fashion industry (15 years), I always felt that there was a disconnect between what I was selling in the showroom and what I was seeing real people (really cool people) wearing in real life.”

Munkamódszere a következő: mindig van nála egy fényképezőgép és gátlás nélkül megállítja a neki tetsző utca emberét, aki örömmel áll gépe elé, és olykor még azt is megengedi, hogy közelkép készüljön hajtókájáról vagy övcsatjáról. A megörökített témák sora a parkban félmeztelenül játszó hippi kisfiútól a tökéletes megjelenésű öltönyös úron át a talpig urban wear-be öltözött fiatal hölgyig terjed, de akadnak beckstage képek milánói és párizsi divatbemutatókról is.

Schuman saját bevallása szerint nem akart divatfotós lenni, aztán mégiscsak az lett, és blogja alapján most már legalább annyi időt tölt Milánóban, Párizsban, mint otthonában, New Yorkban.  

 
Ami a képeket és a rövid írásokat összeköti, az a nagyvárosi életforma, a stílusosság és a „great looking” iránt érzett elkötelezett vonzódás. A wikipedián is külön szócikkben tárgyalt Schuman blogjából saját bevallása szerint több divattervező merített már inspirációt, a szerző pedig naponta kap hálálkodó leveleket hétköznapi emberektől is, amin még mindig meg van lepődve. Érdemes visszamenőleg is megnézegetni a posztokat, aztán legközelebb nem talpig Mango/Zara/H&M lookban kimenni az utcára.

 
 
Oszd meg másokkal is!
Mustra