Gyulladást okoznak a lejárt piperecuccok

Szemgyulladást okozhatnak a lejárt szavatosságú szemfestékek, így nem árt tényleg időben elhasználni, vagy kidobni azokat. A Femalefirst információi szerint szemirritációt, pirosodást és könnyezést okozhat, ha a túl sokáig tárolt szempillafestékünkkel és szemhéjpúderünkkel sminkelünk. Kutatók szerint túlságosan elszabadulnak a baktériumok a piperecuccokban, és ez okozza később a szemgyulladást. A leginkább veszélyeztetettek a késő harmincas és kora negyvenes éveikben lévő nők, akik ritkábban sminkelnek, mint a fiatalabb korosztály, és ezért gyakran öt éve lejárt dolgokat kennek magukra. Azt, hogy mikor jár le egy termék szavatossága, könnyen ellenőrizhetjük a csomagoláson. Az a kis furcsa nyitott tégely-ikon az, amibe bele van írva, hogy 18M vagy 12 M, attól függően, hogy hány hónapig (M) használhatóak.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.