Milyen archoz, milyen napszemüveg?

Más szemüveget vegyenek a kockafejűek és a mást az ovális arcúak, írják a divatlapok. Szerintünk ugyan egy hatalmas fekete szemüveg mögött szinte mindegy milyen arc lapul, a tudatosabbaknak összeírtuk, hogy milyen arcformához milyen keret illik.

Szögletes arcúaknak, lásd Paris Hilton, a kerek vagy ovális keretek állnak jól, viszont tilos a szögletes napszemüveg. Paris Hilton tényleg az egyetlen, akin jól állnak ezek az óriási szitakötő fazonok. Utánozzuk őt bátran, ha mi is kockára hasonlító arccal születtünk!A szívarcúak, mint például Reese Witherspoon, olyan szemüvegeket vegyenek, melyeknek az alsó részük lekerekített, így elvonják a figyelmet a homloktól. Mindenképpen kerülni kell a túlságosan geometrikus fazonokat viszont.  Erre az arctípusra találták ki vadászrepülős szemüveget, ami ugyan két éve volt igazán nagy divat, de simán vállalható még mindig.A Kate Bosworth-arcúak (azaz a kerekfejűek) esetében viszont kifejezetten előnyös lehet egy szögletes napszemüveg, ami megtöri az arc túlzott kerekségét. Ha szeretjük a  retrót, akkor egyenesen nyert ügyünk van. Ilyen napszemüveget utoljára mintha Björn Borgon láttunk volna. Tuti, hogy a turkálókban találunk ehhez hasonlót. Csak nagyon határozott ízléssel megáldottaknak áll jól, mert tudni kell viselni.Ha hosszúkás az arcunk, jó választás a hatalmas szemüveg, mint itt Sarah Jessica Parkeren. Ezek ugyanis megtörik az arcot középen, és így mindjárt nem tűnik olyan hosszúnak a fejünk. Ovális és kerek keretekkel játszva viszont azt a látszatot kelthetjük, hogy az arcunk valójában sokkal kerekebb. De kerüljük a felül egyenes fazonokat, ettől csak még inkább lófejünk lesz.  

És mint minden esetben, most is az ovális arcúak járnak igazán jól. Ők bármit viselhetnek, amit csak akarnak. Teljes nagyméretű arc- galériáért ide tessék kattintani!
Oszd meg másokkal is!
Mustra