Hogyan készítsük fel a bőrt a tavaszi napsütésre?

Itt a tavasz, a nap és a barnaság.  A téli, megfáradt bőrnek igazi felüdülés, ha betartjuk a szabályokat. Harangvölgyi Anna szakértőnktől tudtuk meg, hogy ilyenkor mi a teendő.


"A legfontosabb ilyenkor, hogy mire a bőrt nap éri, addigra legyen a lehető legjobban kitisztítva.  A közhidelemmel ellentétben ugyanis a nap nem elfedi a bőrproblémákat, hanem gyulladást okoz. Akármilyen szép is s bőrünk, ha kimegyünk a napra biztos, hogy egyből kijön rajta valami pattanás, vagy napkiütés. A nap által beégetett, betokosodott mitesszereket és pattanásokat viszont sokkal nehezebb kitisztítani, így a legjobb, ha még a napozás előtt alávetjük magunkat egy alapos, szakszerű arctisztításnak. A rendszeres arctisztítás egyébként azoknak is ajánlott, akiknek "jó bőre" van, azaz nem zsíros, vagy problémás, mert speciális hatóanyagokat csak  így lehet bevinni a bőrbe.

A téli krémünket, - ami a téli igényeknek megfelelően zsírosabb és táplálóbb volt- is lecserélhetjük. Ilyenkor olyasmire van szüksége a bőrnek, ami tele van vitaminokkal, főleg C-vitaminnal. Alapvetően igaz, hogy ilyenkor már kötelező UV-filtert is kenni magunkra. A magasnak tartott 30 faktor viszont már csak akkor elég, ha tényleg csak annyit vagyunk az utcán, míg az irodából elmegyünk ebédelni. Mi általában az arckrém mellé adunk külön UV-krémet is, hiszen egy arckrém nem tudhat egyszerre mindent. Ha direkt napozni akarunk, 50-essel indítsunk.

De a napozástalapvetően senkinek sem ajánlott. Ha nem tudjuk megállni, mert annyira hozzátartozik a tavaszhoz, menjünk előtte el szoláriumba – mondjuk kétszer - hogy egy kicsit szoktassuk a bőrt a naphoz. Azzal viszont legyünk tisztában, hogy bármelyik verziót választjuk, a nap mindenhogy káros, ráadásul szárítja és öregíti a bőrt."

Tanácsadásról, kezelésekről bővebben itt!
Oszd meg másokkal is!
Mustra