Peking kajafronton is készül az olimpiára

Kategóriákba sorolják az év végéig a pekingi hatóságok a nyugati ételeket kínáló éttermeket, kávéházakat és bárokat, hogy megkönnyítsék 2008-as olimpiára érkező látogatók eligazodását - írja a China Daily. "Az a célunk ezzel a lépéssel, hogy rövid idő alatt javítsuk a nyugati ételkínálatot Pekingben. Kitűnő alkalom erre a 2008-as olimpia" - idézte a napilap a pekingi nyugati étel szövetség egyik illetékesét. A vendéglátóhelyek besorolásánál nemcsak az ételek minőségét, hanem a felszolgálás színvonalát és a higiéniai feltételeket is figyelembe veszik majd az értékelők.

A szövetség, amely azt szeretné, ha jövőre tízezer felkészült szakács fogadná a nyugati turistákat, tavaly novemberben kínai szakácsokat küldött továbbképzésre az Egyesült Államokba, Franciaországba és Olaszországba. Így elkerülhetővé válnak az olyan félreértések is, amelyek miatt korábban előfordult, hogy a sertésbordához eperszószt, vagy pirítóshoz konzerv spagettit szolgáltak fel hivatalos banketteken.
(Forrás: MTI)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.