A jövőben akár pamutot is ehetünk

A texasi A&M Egyetem kutatói a géntechnológia segítségével kivonták a pamutból a mérgező gosszipol (C30H30O8) nevű polifenolt, ezzel emberi fogyasztásra is alkalmassá tették a pamutot. A kutatókat nem a gasztronómiai szempont izgatta a kutatás során, hanem egyfajta tartalék táplálékot akartak kifejleszteni az egyre növekedő népesség számára. Minket viszont kifejezetten izgalomba hozott az a tudat, hogy a jövőben ehetünk akár pamutpörköltet is.  A textúrája pont olyan, mint a marshmellow-nak.

(Forrás: Apotheken Umschau)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.