Második részünkben lássuk, mit tud az E-vitamin.
A bőr legjobb barátjaként számon tartott E-vitamin meggátolja az öregedést, és visszaadja a fakó bőrnek az eredeti csillogását. Főleg magas olajtartalmú magvakban (mogyoró, dió, mandula) ás zöld növényekben (spárga, avokádó) található. A legegyszerűbb módja az E-vitamin fogyasztásnak, ha sok avokádót eszünk. Szinte mindenhol lehet kapni, és nem kerül öt percnél sem többe elkészíteni.
Csinálhatunk belőle például mangóval és rákkal kevert salátát, vagy guacomolét lime-mal és korianderrel. A kedvencünk mégis a sima barna pirítósra halmozott, borssal, sóval és citromlével fűszerezett avokádós szendvics, amihez összesen német barnakenyér és egy avókádó kell. Az sem gond, ha még kemény az avokádó, amikor megvesszük. Ha 3-4 napot szobahőmérsékleten érleljük, pont olyan (már kenhető, de még nem túl trutymós) állaga lesz, amikor a legfinomabb. Bár könnyen függővé válhatunk, azért mindennap ne együk ezt vacsorára. Magas olajtartalmának köszönhetően eléggé hízlal, de egy héten egyszer azért simán belefér.