Egye magát szépre! #2. - Avokádó

Második részünkben lássuk, mit tud az E-vitamin.

A bőr legjobb barátjaként számon tartott E-vitamin meggátolja az öregedést, és visszaadja a fakó bőrnek az eredeti csillogását. Főleg magas olajtartalmú magvakban (mogyoró, dió, mandula) ás zöld növényekben (spárga, avokádó) található. A legegyszerűbb módja az E-vitamin fogyasztásnak, ha sok avokádót eszünk. Szinte mindenhol lehet kapni, és nem kerül öt percnél sem többe elkészíteni.

Csinálhatunk belőle például mangóval és rákkal kevert salátát, vagy guacomolét lime-mal és korianderrel. A kedvencünk mégis a sima barna pirítósra halmozott, borssal, sóval és citromlével fűszerezett avokádós szendvics, amihez összesen német barnakenyér és egy avókádó kell. Az sem gond, ha még kemény az avokádó, amikor megvesszük. Ha 3-4 napot szobahőmérsékleten érleljük, pont olyan (már kenhető, de még nem túl trutymós) állaga lesz, amikor a legfinomabb. Bár könnyen függővé válhatunk, azért mindennap ne együk ezt vacsorára. Magas olajtartalmának köszönhetően eléggé hízlal, de egy héten egyszer azért simán belefér.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.