Változás jön az áramszámláknál, mindenkinek figyelnie kell

GettyImages-1411624462
Olvasási idő kb. 2 perc

Sokan kapnak a napokban tájékoztatást az MVM-től azzal kapcsolatosan, hogy felhasználóazonosító számuk megváltozik: az egyébként az áramszámlákon is olvasható számra szükség van akkor is, ha mérőórád állását diktálnád.

„Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy korábbi áramos felhasználóazonosító száma 2024. július 1-jétől megváltozik. Ez az azonosító szükséges az ügyintézéshez, mérőállás-diktáláshoz és online ügyfélszolgálatra vagy mobilappra történő regisztráláshoz is, ezért fontos, hogy a jövőben a megadott azonosítót használja. Kérjük, ne megszokásból diktálja be mérőállását! Ha régi azonosítóját elmentette vagy leírta például a diktálós kártyájára, frissítse a megadott adatot” – áll az e-mailben, melyet a Dívány szerkesztősége látott.

Az áramszámlákra is az új azonosító kerül majd júliustól

A levélben természetesen szerepel a címzett régi, illetve új azonosítója, amelyek jelentősen eltérnek egymástól, ezért valóban érdemes lesz mindenkinek figyelnie arra, hogy júliustól véletlenül se a régit használja. A július elsejét követően kiállított számlák első oldalára is ez az új azonosító kerül már fel.

Az áramszámlákon is megjelenő új azonosító kell az alkalmazásban való regisztrációhoz is
Az áramszámlákon is megjelenő új azonosító kell az alkalmazásban való regisztrációhoz isjakkaje808 / Getty Images Hungary

Mindez azzal állhat összefüggésben, hogy – amint azt a Dívány is megírta – az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Csoportba, amely így egyetlen cégként nyújtja majd a hazai egyetemes áram- és földgáz szolgáltatást. Az ügyfélkör átvétele informatikai átállással jár, ezért az MVM áramszámlázási rendszere – amely jelenleg a korábbi Elmű-Émász ügyfeleit szolgálja ki –

2024. július 1. 16 órától előreláthatólag két hétre leáll, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

Az online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető: diktálásra, e-számla-igénylésre vagy lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem. A telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított, a bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek