Több tízezer forintot spórolhatsz a banki költségeken, ha most lépsz

Diósi Szilvia
banki-koltsegek (2)
Olvasási idő kb. 2 perc

Érdemes figyelni a bankok bankszámla ajánlatait, és számlavezető pénzintézetet váltani: a tranzakciós illeték emelése miatt emelkedhetnek a banki költségek.

Az, hogy kormány a tranzakciós illeték százalékos mértékének 50 százalékos, maximális összegének pedig 100 százalékos mértékű emeléséről döntött, azt eredményezheti, hogy a bankok megszüntetik a számlanyitási akciókat, illetve a korábbi, igen kedvező konstrukciókat is átdolgozhatják, emelhetik a banki költségeket – írja a BiztosDöntés.hu.

Sok pénzt veszíthetsz a banki költségeken

A kormány egy tegnap este megjelent rendeletben december végéig megtiltotta a bankoknak az illetékemelés közvetlen áthárítását és befagyasztotta a bankszámla díjakat és költségeket, ám ez csak a már meglévő számlacsomagok esetében érvényes. Az új számlacsomagokat bármikor átdolgozhatják a bankok, ezeknél például a havi díjban már érvényesíthetőek a megemelkedett banki költségek. Így érdemes most szétnézni, és gyorsan lépni, ha váltáson gondolkodsz – tanácsolja Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője. A számlacsomag váltással évi akár több tízezer forintot is meg lehet spórolni, sőt most még akár ingyenes számlavezetés is elérhető.

A tranzakciós illeték miatt megemelkedhetnek a banki költségek
A tranzakciós illeték miatt megemelkedhetnek a banki költségekImages By Tang Ming Tung / Getty Images Hungary

Meglévő számlacsomagod nem veszítheted el

A kedvező díjú számlacsomagban lévő ügyfeleket védi a kormány intézkedése, így nekik nem kell attól tartaniuk, hogy a bankok megváltoztatják a feltételeket, egészen addig amíg valamilyen okból váltani nem kényszerülnek.

A szakértő szerint a változás első körben az extra kedvezményeket érintheti, amivel a bankok az új ügyfeleket csábították be. A rendelet ugyanis csak a meglévő számlák esetében rendelkezik a kedvezmények és akciók fenntartásáról az év végéig, a még meg nem kötött szerződések esetében nem. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek