Egy teljes napra leállnak az utalások: jól jegyezd meg ezt a dátumot, ha itt bankolsz

shutterstock 1035018799
Olvasási idő kb. 3 perc

Az informatikai rendszerek karbantartása miatt pénteken egyes szolgáltatások elérésében fennakadások, illetve kiesések várhatók a K&H banknál, ami az utalásokat is érinti.

A hónapban immár második alkalommal, június 21. (péntek) 18 órától június 22. (szombat) 18 óráigvégeznek karbantartást a K&H rendszerein a szakemberek.

A K&H bank honlapján keresztül értesítette ügyfeleit, hogy ebben az időszakban az azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog.

A banki utalásokat és a bankkártyás fizetéseket is érinti a leállás
A banki utalásokat és a bankkártyás fizetéseket is érinti a leállásRóka László / MTI

A banki utalások nem működnek majd 

A karbantartás nem csak a kimenő utalásokat érinti, a bejövő, azonnali átutalások is vissza lesznek utasítva, azokat a bankszünnapokat követően szükséges újra benyújtani a tájékoztatás szerint.

Az ezzel járó szolgáltatáskiesés a hatályos szabályozás értelmében bankszünnapnak minősül.

A K&H arra is figyelmeztet, hogy érdemes áttekinteni a határidős teljesítéseket is – például a kiegyenlítő számlákat –, és ha szükséges, a bankszünnapok előtti munkanapon, tehát még pénteken 18 óra előtt rendezni azokat. A bankszünnapokra eső előre megadott határidős, vagy rendszeres megbízásokat, csoportos beszedéseket automatikusan, a bankszünnapokat követő első munkanapon, azaz június 24-én, hétfőn teljesítik majd. A bankszünnapot megelőzően előrögzített és még nem aláirt megbízásokat javasolják a bankszünnapot követően újra rögzíteni és aláírni.

A karbantartás ideje alatt a betéti és hitelkártyáit mindenki olyan értékig használhatja, amennyi 2024. június 21-én 18 órakor volt a kártya mögötti számla egyenlege.

Az online bankkártyás ésSZÉP kártyás fizetéseknél is előfordulhatnak fennakadások, a tranzakciókhoz kapcsolódó és a vásárlásokat megerősítő SMS üzenetek érkezésénél akadozás vagy leállás is lehetséges.

A bankkártyás fizetésekre is érdemes figyelni

A bankkártya használtot tekintve arra kérnek mindenkit, biztosítson megfelelő fedezetet bankszámláján a bankszünnapokra, és gondoskodjon a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül sem.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek