Egy teljes napra leáll az ország legnagyobb bankja

bank-leall-1371070653
Olvasási idő kb. 2 perc

Bejelentette az OTP, hogy június 30-án több, a lakossági hiteligényléshez kapcsolódó szolgáltatása leáll és nem lesz elérhető.

Fontos szolgáltatások nem lesznek elérhetők az ország egyik legnagyobb bankjánál, az OTP-nél. A bankszünnap bizonyos, a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó szolgáltatásokat érint. Ezek június 30-án déltől egészen aznap éjfélig nem lesznek elérhetők  olvasható a pénzintézet honlapján.

Az érintett szolgáltatások a következők:

  • ingatlan- és jelzáloghitel
  • személyi kölcsön
  • babaváró kölcsön
  • áruhitel
  • hitelkártya
  • folyószámlahitel.
A banki leállás a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó egyes szolgáltatásokat érint
A banki leállás a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó egyes szolgáltatásokat érintNurPhoto / Getty Images Hungary

Nem minden leállás bankszünnap

A bankszünnapokról a Magyar Nemzeti Bank előírásai miatt kell minden banknak tájékoztatást adnia. A név ugyanakkor félrevezető lehet. A bankszünnap ugyanis nem jelenti azt, hogy a teljes bank leáll, és semmilyen szolgáltatás nem lesz elérhető, illetve azt sem, a bankfiókok zárva lesznek, amennyiben hétköznapra esne mindez. A törvényi előírások értelmében bankszünnapnak azt nevezik, amikor egy pénzintézet valamely szolgáltatása 4 óránál hosszabb időre elérhetetlenné válik. Az ennél rövidebb szolgáltatáskieséseket üzemszünetnek hívják.

Nyaralás hitelből

A banki leállást érdemes észben tartania azoknak, akik nyaralás miatt szeretnének hitelt felvenni. Ahogy arról a Dívány is írt, a magyarok 71 százalékának nincsen akkora tartaléka, hogy egy ötnapos nyaralást megengedhessen magának. Egy felmérés szerint a lakosság mintegy 8 százaléka ezért úgy oldja meg külföldi utazását, hogy hitelt vesz föl erre a célra. Hogy az országhatáron túli pihenés sokaknak nem fér bele, nem is csoda: Horvátország 11 százalékkal, Szlovénia 10 százalékkal, Olaszország 8 százalékkal drágult, ami a nyaralási költségeket illeti. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek