A sztrájkolók miatt veszélybe kerülhetnek a családi karácsonyi látogatások is

GettyImages-1311931652

Nem csupán a karácsonyi együttlétek, utazások kerülhetnek veszélybe a reptéri sztrájkok miatt, de az év utolsó napjaiban az egészségére is magának kell mindenkinek jobban vigyáznia, amikor mentősök és sürgősségi ellátásban dolgozók is csatlakoznak az Egyesült Királyság tömeges munkabeszüntetéseihez. Ez sok kinti magyar munkavállalót is érinthet, aki nem készül vagy nem jut haza az ünnepekre, de a Londonban bulizóknak is jó lesz óvatosabban pezsgőzniük saját szakállukra 2022 utolsó napjaiban.

Míg sokan ilyenkor már megérdemelt szabadságukat töltik, bizonyos munkakörökben az ünnepek az év legsűrűbb időszaka, megint másoknak pedig nem árt egész évben a topon lenniük, hogy egy ország működjön, és a lakosság megfelelő ellátásban részesüljön. Ünnepi készültség ide-vagy oda, most mégis elégedetlen munkavállalók sokasága döntött a sztrájk mellett az Egyesült Királyság számos pontján.

A 2022-es év végét megbonyolító tömeges sztrájkokhoz december 20-án az ápolók csatlakoztak, 22-én pedig mentős alkalmazottak Anglia- és Wales-szerte.

Mától december 31-ig öt, nemzetközi forgalmat bonyolító, jelentősebb egyesült királyságbeli reptéren sztrájkolnak majd a határőrök,

köztük a még mindig Európa egyik legforgalmasabb repülőterén, a londoni Heathrow-n is, ami jelentősen megnehezítheti az utasforgalmat. Azok, akik december 24-ig nem indulnak el vonattal betervezett útjukra Anglia, Wales vagy Skócia vasúti pályáin, biztosan nem ünnepelhetnek majd szeretteikkel időben, aznap ugyanis a vasúti dolgozók veszik fel a sztrájkot egészen 27-éig.

A csillagszórók, lakástüzek, petárdák, karácsonyi családi lakomák, év végi bulik és ivászatok főszezonjában legijesztőbbnek talán mégis az év utolsó napjaira tervezett munkabeszüntetések tűnnek, amelyek során a mentősök és a sürgősségi ellátást biztosítók lépnek ki ideiglenesen hivatalukból. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek