Így lehet a legtöbb levet kifacsarni a citromból

A többet ésszel, mint erővel mondás a citromnál is megállja a helyét. Nem az a lényeg, hogy mennyire erősen facsarod ki, hanem sokkal inkább az, hogy milyen formára vágod fel.

A citromlé elengedhetetlen számos recepthez, illetve többek között a limonádéhoz is. A gond csak az, hogy elég macerás nagyobb mennyiségben hozzájutni. Legalábbis, ha nem tudod, hogyan érdemes csinálni. A One Good Thing By Jillee bemutatott egy trükköt, ami olyan hatékony, hogy jobb eredményt ígér, mint amit a legtöbb citromfacsaró géppel elérhetsz.

1. Mikrózd meg

Mielőtt egyáltalán a kés után nyúlnál, rakd be a citromot 20 másodpercre a mikróba, majd 1 percen át hagyd hűlni. Ez segíteni fog, hogy a leve szabadabban áramoljon – különösen, ha a citromot közvetlenül előtte vetted ki a hűtőből.

A négy lépést követve duplaannyi citromléhez juthatsz
A négy lépést követve duplaannyi citromléhez juthatszFotó: bhofack2 / Getty Images Hungary

2. Görgesd meg

Néhányszor görgesd előre-hátra a citromot a konyhapulton. A mozdulatsor fellazítja a belső részeit, ami szintén hozzájárulhat, hogy könnyebben kifacsard a levét.

3. Vágd fel

Ahelyett, hogy félbevágnád a citromot, állítsd egy vágódeszkára, majd egy éles késsel szeld le róla a négy oldalát, mintha csak egy almáról vágnád le az ehető részeket a csumája körül.

4. Csavard ki

Ezután már csak annyi a teendőd, hogy kifacsarod a citromszeleteket. A fenti előkészületek után nemcsak könnyebb dolgod lesz, hanem más módszerekhez képest akár dupla akkora mennyiségű citromléhez juthatsz. Mielőtt kidobnád a szeleteket, azért győződj meg róla, hogy az utolsó cseppet is kifacsartad belőlük, és ne felejtsd el felhasználni a körülvágott középső részt sem.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.