Mire jó valójában a sütő alatti fiók? Többet tudhat, mint gondolnád!

Az alsó fiók többet tudhat, mint gondolnád, csak valószínűleg eddig nem rendeltetésszerűen használtad.

Te is serpenyőket és edényeket pakolsz a tűzhely alatti fiókba? Persze a helykihasználás tényleg fontos, de lehet, hogy így elszalasztod a valódi funkcióját. Ha egy modernebb készülék gazdája vagy, jó esély van rá, hogy a fiókja nem csupán tárolásra használható. Nincs ötleted, hogy még mire? Az élet nagy kérdéseit boncolgató sorozatunkban most erre is választ adunk a Tasting Table posztja alapján.

Kiválthatod vele a mikrót

Előfordult már veled, hogy amíg befutottak a vendégek, kihűlt a nekik szánt kaja, ezért kénytelen voltál a mikróban megmelegíteni? Nos, ha elektromos sütőd van, ennek többé nem kéne gondot okoznia, mert az alsó fiók minden bizonnyal az ételek melegen tartására szolgál. A Mashed megjegyzi, hogy ez semmiképp nem összetévesztendő a melegítéssel, tehát ne hidegen vagy nyersen tedd bele az ételt. Pro tipp: ha azt akarod, hogy a melegen tartott fogás – például a selymes krumplipüréd, amire olyan büszke vagy – ne is száradjon ki, takard le alufóliával.

A melegen tartó fiók akcióban
A melegen tartó fiók akcióbanGrant.C / flickr

Talán pirításra is alkalmas

Ha gáztűzhelyed van, amelynek kihúzható az alsó fiókja, akkor megütötted a főnyereményt, mert valószínűleg grillezésre és pirításra is használhatod. Főleg, ha láthatóan fűtőelemek is tartoznak hozzá. Ezzel rápiríthatod a sajtot a tésztára vagy a húsra, vagy még ropogósabbá teheted a zöldségeket, de légy résen, mert ha nem figyelsz oda, viszonylag gyorsan odaégetheted vele az ételt.

De az is lehet, hogy csak egy sima fiók

Szeretnéd biztosan tudni, hogy mire való a fiók? Akkor járj el úgy, ahogy eleve kellett volna, és olvasd el a tűzhelyhez kapott használati útmutatót. Ha melegítő vagy pirító funkciója van, akkor értelemszerűen ne tarts be semmi olyat, ami tűzveszélyes lehet. Ha pedig csak egy sima tárolófiók, nézd a jó oldalát: legalább eddig is jól használtad!

És azt tudod, hogy miért vannak pöttyök a mikró ajtaján? Ha nem, itt az ideje, hogy megtudd: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek