Így szedd ki a rágógumit a ruhádból (nem csak a mélyhűtős trükk létezik)!

Megőrjít, ha beleragad a rágó a kedvenc nadrágodba? Ne aggódj, inkább cselekedj, amíg nem késő kiszedni!

Kellemetlen meglepetésként érhet, mikor véletlenül rágógumiba ülsz a buszon, vagy éppen gyermeked felejti a zsebében szétcsócsált rágóját. Ahelyett, hogy idegeskedni kezdenél, és rögtön ki akarnád dobni érintett ruhadarabjaidat, inkább ismerj meg néhány egyszerű praktikát, melyek segítségével könnyen eltávolíthatod ruháidból a beléjük ragadt rágógumi-maradványokat.

Fagyaszd le a rágót!

A leghatékonyabb módszer, ha az érintett ruhadarabot beteszed egy lezárható zacskóba, majd berakod a fagyasztóba. Fontos, hogy a zacskó légmentesen zárható legyen, a rágó ne ragadjon bele annak falába. Ezután hagyd minimum két órán keresztül a frizsiderben a ruhát. Az idő leteltével vedd ki a ruhát a hűtőből és a zacskóból, majd helyezd egy kemény asztalfelületre. Ezután, lehetőleg rögtön a fagyasztóból való kivételt követően, óvatosan hámozd le a keményre fagyott rágómaradványokat a ruháról. Minél többet késlekedsz, annál több esélyt adsz a rágónak, hogy a melegben újra ragacsossá váljon, így egyre nehezebb lesz eltávolítanod.

Így szedd ki a rágógumit a ruhákból
Így szedd ki a rágógumit a ruhákbólPeopleImages / Getty Images Hungary

Ha körmeidet használva nem tudod lehámozni a rágódarabokat a ruháról, használj egy tompa kést a feladatra. Mindig ügyelj rá, nehogy megsértsd a szövetet. A maradványoknak könnyedén le kell válniuk a ruháról, anélkül, hogy nyomot hagynának rajta. Ha mégis maradna valamiféle nyoma a rágónak, egy mosás segíthet végleg megszabadulnod ezektől.

Savazz!

Természetesen más praktikákat is használhatsz a rágó eltávolítására. Az egyik legolcsóbb technika, ha citromlébe áztatod a ruhát, majd egy tompa késsel vagy más hasonló tárggyal kaparod le róla a ragacsot. De ugyanígy ecetet is használhatsz erre a célra. Fontos, hogy minél óvatosabban kapirgálj, nehogy baja essen a szövetnek. Fontos, hogy ezt követően azonnal tedd a mosógépbe a szóban forgó ruhát. Ha hajlakkot fújsz a rágóra, az szintén segíthet benne, hogy az anyag megkeményedjen, így könnyebben le tudjuk szedni ruhánk felületéről. Hasonló eredményt érthetsz el, ha hideg majonézzel feded le a kérdéses területet. A Persil vagy más hasonló mosószerek segíthetnek, hogy ruhád visszanyerje illatát és frissességét miután túlestek a fentebb vázolt életmentő műtétek valamelyikén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek